Ο Παναγιώτης Γκιώνης προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για έκτη φορά στην καριέρα του

Ο Παναγιώτης Γκιώνης στα 44 του χρόνια έγραψε ιστορία σήμερα στο Σεράγεβο, καθώς προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για έκτη φορά στην καριέρα του, στο πινγκ πονγκ.

Στον καθοριστικό ημιτελικό του σταδίου 2, στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά, κατατρόπωσε τον Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ (4ο φαβορί των αγώνων) με 4-0 σετ βγάζοντας απίστευτο παιχνίδι κι εξασφάλισε με εντυπωσιακό

τρόπο την παρουσία του στο Παρίσι στο αγώνισμα του απλού! 

Η πρόκριση αυτή είναι η 6η στην διοργάνωση και τον φέρνει στην δεύτερη θέση όλων των εποχών, καθώς 7 έχουν ο ιστιοπλόος Τάσος Μπουντούρης, η Άγη Κασούμη από τη σκοποβολή και η Ευαγγελία Ψάρρα από την τοξοβολία.

Γκιώνης: Η πιο συγκινητική πρόκριση στην καριέρα μου

Μετά το επίτευγμά του, ο Παναγιώτης Γκιώνης τόνισε: «Ήταν ίσως η πιο συγκινητική πρόκριση στην καριέρα μου! Πρώτη φορά πήγα στον πάγκο και έκλαψα μαζί με τον προπονητή μου! Κάθε φορά που φτάνω σε μία επιτυχία πάντα την αφιερώνω πρώτα στην οικογένειά μου, αλλά αυτή τη φορά θα το αλλάξω για συγκεκριμένο λόγο. Είναι ξεχωριστή η συγκεκριμένη στιγμή, ξεχωριστή η όλη πορεία μας ως εδώ γιατί έχουν γίνει διάφορα πράγματα, γι’ αυτό  αφιερώνω την πρόκριση πρώτα στον προπονητή μου Κώστα Βατσακλή. Ο κόουτς στάθηκε δίπλα μου σε δύσκολες στιγμές και ήταν ο κύριος παράγοντας, που έμεινα ήρεμος, συγκεντρωμένος και με αυτοπεποίθηση. Έχω προκριθεί τέσσερις φορές από Προολυμπιακά τουρνουά αυτή ήταν η πιο δύσκολη, η πιο ψυχοφθόρα διαδικασία και την κρατάω πιο πολύ»

Συνεχίζοντας, ο σπουδαίος πρωταθλητής τόνισε: «Είχα στο μυαλό μου ότι μπορώ να περάσω, αλλά πίστευα ότι είναι πολύ δύσκολο να πετύχω επτά νίκες μέσα σε τρεις ημέρες. Τελικά παρουσιάστηκα γενικά σε πολύ καλή κατάσταση και να προσθέσω για τον σημερινό ημιτελικό ότι από το 2ο σετ και μετά έπαιζα με πρόβλημα τραυματισμού. Πόνεσα στον αχίλλειο μετά από ράλι στο 4-4. Μπόρεσα και συνέχισα δυνατά με ζεστό το πόδι, αλλά τώρα νιώθω ενοχλήσεις γι’ αυτό κανόνισα άμεσα να κοιτάξω το πρόβλημα μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα. Φάνηκε πάντως, ότι μερικές φορές η ψυχή παίζει σημαντικό ρόλο. Θεωρώ ότι θα είναι ιδανικό το φινάλε (της καριέρας μου). Να μην έχω κάποια ζημιά στον αχίλλειο, να είμαι απόλυτα έτοιμος ν’ αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς και μετά να δώσω χώρο στους νεότερους. Θα πηγαίνω σε ατομικά διεθνή τουρνουά, αλλά θα σταματήσω με την εθνική στις κορυφαίες διοργανώσεις, σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Διαβάστε επίσης:

Μίλτος Τεντόγλου: Πήρε την πρώτη θέση μίτινγκ στίβου της Κύπρου με άλμα στα 8,25μ

Λιονέλ Μέσι: Για 965.000 δολάρια πωλήθηκε η «χαρτοπετσέτα – συμβόλαιο» που τον έστειλε στη Μπαρτσελόνα

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για το ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ – Απαγόρευση συγκεντρώσεων την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Keywords
Τυχαία Θέματα