Αταμάν: "Πρώτα τα playoffs, μετά η 4αδα"

11:01 1/2/2024 - Πηγή: Sport 24

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αναχώρησε - χωρίς τον Κώστα Σλούκα - για το Κάουνας για το ματς με την Ζάλγκιρις (20:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για την 25η αγωνιστική της EuroLeague και ο Εργκίν Αταμάν ήταν ξεκάθαρος έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε για τον στόχο της 4αδας: Αυτό που προέχει

είναι η μαθηματική εξασφάλιση της παρουσίας στα playoffs.

Αναλυτικά ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε:

Για το που θα κριθεί η είσοδος στην τετράδα: "Μέχρι το τέλος απομένουν 10 παιχνίδια. Κάποιοι έχουν 6 στην έδρα τους και 4 εκτός, κάποιοι 5-5. Πηγαίνουμε βήμα βήμα. Κάθε παιχνίδι, κάθε νίκη θα είναι σημαντική. Πρώτα θέλουμε να διασφαλίσουμε θέση στα playoffs και μετά να συνεχίσουμε στον στόχο μας, που είναι η τετράδα".

Για την Ζάλγκιρις: "Έκανε ένα τέλειο παιχνίδι χθες απέναντι στην Εφές. Πήρε μια τεράστια νίκη, σκόραρε 96 πόντους. Είναι προφανές ότι η άμυνα θα είναι το κλειδί. Ειδικά στην έδρα της παίζει πιο επιθετικά, με ταχύτητα, με καλό transition.

Οπότε πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μην κάνουμε πολλά λάθη. Η επίθεση θα είναι το κλειδί για να πάρουμε τη νίκη σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ειδικά στην καυτή ατμόσφαιρα του Κάουνας".

Για τα δυνατά σημεία της Ζαλγκίρις: "Δεν είδα το χθεσινό παιχνίδι με την Εφές, θα το τσεκάρω τώρα στο αεροπλάνο. Χθες τέλειωσα μία η ώρα το βράδυ και ήμουν κουρασμένος. Οι συνεργάτες μου έχουν ετοιμάσει το παιχνίδι".

Για την ένταση του Παναθηναϊκού στην άμυνα: "Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές όταν παίζεις εκτός έδρας η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Αν πάρεις δύσκολα σουτ, εκτός ισορροπίας και τα χάσεις δεν είναι εύκολο να προστατεύσεις την άμυνά σου στο transition. Για μένα είναι κλειδί είναι η επίθεση, να παίξουμε έξυπνα, να ελέγξουμε τον ρυθμό. Αν παίξουμε σετ παιχνίδι δεν θα έχουμε πρόβλημα, πρέπει να προσέξουμε την άμυνά μας στο transition".

Keywords
Τυχαία Θέματα