Ολυμπιακός: Το μεγάλο στοίχημα του Ράιτ με Ιμπάκα

10:12 1/2/2024 - Πηγή: Sportime

Με στόχο να κλείσει ιδανικά τη «διαβολοβδομάδα» ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου στην Audi Dome για την 25η αγωνιστική της Euroleague.

Χάρη στον σούπερ Κάαναν οι Πειραιώτες «διέλυσαν» την Άλμπα σε ένα must win παιχνίδι και τώρα θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, αυτή τη φορά απέναντι στην

έτερη γερμανική ομάδα της διοργάνωσης.

Στα αγωνιστικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει για ακόμα ένα παιχνίδι στη διάθεσή του τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουστάφα Φαλ, την ώρα που ο Φιλίπ Πετρούσεφ ταξίδεψε  με την υπόλοιπη αποστολή και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Φυσικά, διαθέσιμος για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι θα είναι ο Μόουζες Ράιτ, τον οποίο ο Ολυμπιακός έβαλε με το «καλημέρα» στην εξίσωση κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.

Ο 25χρονος Αμερικανός εμφανίστηκε στο παρκέ του ΣΕΦ σαν έτοιμος από καιρό και έδειξε τόσο στον Ίγκνας Μπραζντέικις όσο και στον Λουκ Σίκμα, το πώς θα πρέπει ένας παίκτης να παίζει, μόλις από τον πρώτο του αγώνα.

Φυσικά, το γεγονός πως απέναντι βρέθηκε μια από τις χειρότερες άμυνες της Euroleague αποτέλεσε το ιδανικό… πάτημα ώστε να πάρει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Από ‘κει και πέρα, το αποψινό εμπόδιο είναι σαφέστατα υψηλότερο και για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον ίδιο τον Ράιτ, καθώς θα κληθεί να «μονομαχήσει» με τον πολύπειρο Σερζ Ιμπάκα.

Ο 34χρονος φόργουορντ/σέντερ ήταν η πιο λαμπερή φετινή μεταγραφική κίνηση των Βαυαρών, καθώς επέστρεψε στην Ευρώπη έπειτα από πολυετή παρουσία στο NBA.

Έως τώρα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Πάμπλο Λάσο με 12,7 πόντους κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι, ενώ κατέχει την πρωτιά στα ριμπάουντ (6,8 ανά ματς), στα μπλοκ (1,4), αλλά και στην αξιολόγηση (15,4).

Έτσι, η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποκτά ένα ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με το συγκεκριμένο ζευγάρι κάτω από το καλάθι, αν φυσικά ο Ιμπάκα αγωνιστεί κανονικά, μιας και η συμμετοχή του θεωρούταν αμφίβολη.

Ιωσήφ Σηφάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Ράιτ, Ιμπάκα,olybiakos, rait, ibaka