Nα διευκρινιστεί το μέγεθος της περιουσίας

Η αξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε όλη την Επικράτεια αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Η επαφή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο αρχιεπίσκοπος με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά

και, όπως δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση, έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων. «Αυτό που είναι σαφές από τη συνάντησή μας είναι ότι η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα είναι χρήσιμη και στην Εκκλησία και στην Πολιτεία. Στην Πολιτεία διότι θα φέρει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Στην Εκκλησία διότι θα ενισχύσει το κοινωνικό έργο της που ειδικά αυτή την περίοδο είναι διπλά χρήσιμο», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε: «Συμφωνώ απολύτως σε όσα είπε ο κ. υπουργός. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Απλώς να υπογραμμίσω ότι πιστεύω πως ήρθε η ώρα, ώστε επιτέλους να μάθουμε όλοι μας ποια είναι αυτή η περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, από το ένα άκρο στο άλλο άκρο. Διότι πάρα πολλά πράγματα ακούγονται. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν της συνεργασίας πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε σε αξιοποίηση για το καλό του λαού μας πρώτα απ' όλα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα