Αληθινό ένα Star Wars

Ενώ μπορεί να ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, μια σειρά από μεγάλες ένοπλες δυνάμεις παγκοσμίως ήδη προετοιμάζονται για τον αγώνα στο διάστημα. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, σε συνεργασία με το TIME, μίλησε με τη Theresa Hitchens, διευθύντρια του Ινστιτούτου των Ηνωμένων Εθνών για τον Αφοπλισμό Ερευνών (UNIDIR).


Για το ενδεχόμενο αν μία τέτοια απειλή είναι αληθινή δήλωσε: «Εμείς μπορεί να μην είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε ένα πραγματικό Star Wars, αλλά θα δούμε πολέμους στη γη να κλιμακώνονται στο διάστημα.

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο ότι σε μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των ανεπτυγμένων δυνάμεων, οι δορυφόροι θα γίνουν στόχοι. Αυτό δεν συνέβη πριν από δέκα χρόνια, αλλά από τότε οι δορυφόροι έχουν όλο και περισσότερη σημασία για ένα έθνος για νανα προβάλει ισχύ και να συνεχίσει τον πόλεμο. Χρησιμοποιούνται για στρατιωτικές επικοινωνίες, για τη χαρτογράφηση και για να καθοδηγεί βόμβες. Ένας σύγχρονος στρατός δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον χωρίς δορυφόρους. Αυτό είναι ανησυχητικό αν σκεφτεί κανείς ότι, αν ένας δορυφόρος έχει καταστραφεί ή υποστεί ζημιά, δεν θα υπάρχουν προβλήματα μόνο στις στρατιωτικές λειτουργίες καθώς οι περισσότεροι από αυτούς πραγματοποιούν όλα τα είδη των βασικών καθημερινών υπηρεσιών»

Διαβάστε περισσότερα: http://world.time.com/2012/10/03/what-if-space-was-the-next-frontier-for... # ixzz28K9bVE7H

Keywords
Τυχαία Θέματα