Δύο γυναίκες εφέτες για Χρυσή Αυγή

Η εφέτης Ιωάννα Κλάπα ορίστηκε από την Ολομέλεια Εφετών, να διενεργήσει την έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το Σώμα όρισε, επίσης, την εφέτη Μαρία Δημητροπούλου να συνδράμει την κ. Κλάπα στο έργο της ανάκρισης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.Εν τω μεταξύ, τα «βρήκαν» κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για την αναστολή της χρηματοδότησης κομμάτων. Σε θετική κατεύθυνση οι τροπολογίες Μιχελάκη είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής

ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης. Το απόγευμα ψηφίζεται στην Ολομέλεια της βουλής, η τροπολογία. Το κοινοβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει και για νέο αίτημα από την εισαγγελία για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρου και Κασιδιάρη, σχετικά με τα επεισόδια στον Μελιγαλά.

Εν τω μεταξύ, ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά της τροπολογίας του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, σχετικά με την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κόμματος σε περίπτωση άσκησης δίωξης εναντίον στελεχών του για εγκληματικές ενέργειες, κατέθεσαν οι 15 βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές επικαλούνται το άρθρο 29 παράγραφος 2 του Συντάγματος, στο οποίο ορίζεται ότι «τα κόμματα έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το κράτος, για τις εκλογικές και λειτουργικές τους δαπάνες, όπως ο νόμος ορίζει».

Την ίδια ώρα, αναζητείται ο φυγόδικος επιχειρηματίας, Αναστάσιος Πάλλης, στην έπαυλη του οποίου στη Βούλα αποκαλύφθηκε ναζιστικό μουσείο μαζί με βαρύ οπλισμό. Έρευνες στο μουσείο πραγματοποιεί αυτή την ώρα η αντιτρομοκρατική ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες σε κοντέινερ σε χώρους τράνζιτ σε λιμάνια της Αττικής, καθώς εκτιμάται ότι το οπλοστάσιό του μπορεί να ξεπερνά και τα 10.000 κομμάτια.

Kατηγορία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στον επιστάτη του επιχειρηματία, ο οποίος διώκεται για διακεκριμένη και παράνομη οπλοκατοχή από κοινού με τον εργοδότη του. Ο Επιστάτης θα απολογηθεί τη Δευτέρα μετά την αναβολή που ζήτησε και έλαβε.

Ο χαρακτηρισμός πλατείας του δήμου Θεσσαλονίκης, ως Πάρκου Δυρραχίου δεν συνιστά ονοματοθεσία, αλλά άτυπο χαρακτηρισμό στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών σχέσεων των δύο πόλεων (Θεσσαλονίκης και Δυρραχίου), μετά την αδελφοποίησή τους. Τα παραπάνω αποτελούν την απάντηση του δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή την επίθεση που δέχεται ο δήμαρχος της πόλης από τη Χρυσή Αυγή για το θέμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα