Επικοινωνία Ομπάμα-Παπανδρέου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπάρακ Ομπάμα είχε απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αμερικανού Προέδρου. Η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Σε αυτό το σημείο ο Αμερικανός Ηγέτης επεσήμανε
ότι απαιτούνται εντονότερες και ταχύτερες πρωτοβουλίες αλλά και πιο τολμηρά βήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η κρίση.

Από τη πλευρά του ο κ Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Ομπάμα, για τις προσπάθειες που ανέλαβε προκειμένου να υπάρξει, συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και εθνική προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά και για το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών αυτών, που οδήγησαν στη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδημο. Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για μία γόνιμη πορεία της νέας κυβέρνησης αλλά και τον σεβασμό και την εκτίμησή του για τη προσφορά του κ Παπανδρέου τη προηγούμενη διετία. Τέλος ζήτησε από τον κ Παπανδρέου να διατηρήσουν τακτική επικοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα