Επιμένουν στη λιτότητα

Δογματική προσήλωση στα αυστηρά προγράμματα λιτότητας από τον  Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Τόνισαν ότι σε ορισμένα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, η εφαρμογή «σφιχτών σχεδίων» δημοσιονομικής πολιτικής είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

«Δεν αρκεί η συμφωνία σε νέους κανόνες και νέες συνθήκες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ. «Τίποτα από αυτά δεν είναι αρκετό για τον έλεγχο της κρίσης χρέους. Χρειάζονται πολύ σφιχτά σχέδια δημοσιονομικής

προσαρμογής", δήλωσε.

Την ίδια ώρα η οικονομική κρίση, η αύξηση της ανεργίας και η διάδοση των ελαστικών μορφών εργασίας έχουν διευρύνει το οικονομικό χάσμα στην ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν, με τον αριθμό τόσο των φτωχών εργαζομένων όσο και εκείνων κινούνται οριακά πάνω από τη φτώχεια να μεγαλώνει. Οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν πλέον το 40% όσων βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, ενώ «πρωταθλητές» στην ανεργία είναι η Ισπανία και η Ελλάδα -τόσο στους μακροχρόνια άνεργους όσο και ιδιαίτερα στην ανεργία των νέων, η οποία βρίσκεται στις δύο χώρες λίγο κάτω από το 50%.

Keywords
Τυχαία Θέματα