«Φουρτούνες» από την πρόταση Μουσουρούλη

Τις έντονες αντιδράσεις των ναυτεργατών έχει προκαλέσει η πρόταση του υπουργού Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη, να διασφαλίζονται τα απαιτούμενα δρομολόγια για το δημόσιο συμφέρον στα νησιά ακόμη και σε περίπτωση απεργίας διαρκείας των ναυτεργατών, που θα υπερβαίνει τις 48 ώρες.

Με την πρότασή του ο υπουργός ουσιαστικά υποστηρίζει την επέκταση όσων ισχύουν και σε άλλες απεργίες, δηλαδή να αποπλέουν το πλοία με προσωπικό ασφαλείας.

Στην πρόταση αντέδρασαν άμεσα οι ναυτεργάτες. Η ΠΝΟ, που μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της αποφασίζει για τις απεργίες, κάλεσε τα κόμματα της συγκυβέρνησης να σταματήσουν να δημιουργούν προβλήματα στους ναυτεργάτες.


Παράλληλα η ΠΕΝΕΝ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «κατάπτυστο σχέδιο» και για «φασιστική και αντιδημοκρατική προτεινόμενη ρύθμιση», που έχει στόχο την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.
Σήμερα εξάλλου αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ για να αποφασίσει για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, που πρόκειται να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Τρίτη, 16 Απριλίου.

του Νεκτάριου Ανδριόπουλου

Keywords
Τυχαία Θέματα