Κίνα: Διαμαρτυρία εκατοντάδων συνταξιούχων

Εκατοντάδες Κινέζοι συνταξιούχοι, οι οποίοι είχαν εργασθεί στην εταιρεία που κατασκεύασε το γιγάντιο φράγμα των Τριών Φαραγγιών, απέκλεισαν κατά το τελευταίο τριήμερο διάφορους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ύψος των αποδοχών τους, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Οι συνταξιούχοι εργάτες του Ομίλου Gezhouba διαμαρτύρονται πως το ύψος των συντάξεών τους έχει υπολογισθεί με άδικο τρόπο, τονίζεται στο αγγλόφωνο

δελτίο του πρακτορείου.

Η κινητοποίησή τους βρίσκεται ήδη στην τρίτη ημέρα της και εκατοντάδες άνθρωποι απέκλεισαν την κυκλοφορία στους δρόμους της Γιτσάνγκ στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, όπου εδρεύει η εταιρεία, προστίθεται στο κείμενο.

«Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές είναι ηλικίας μεταξύ 60 και 70 ετών, ενώ συγγενείς τους και περαστικοί συντάχθηκαν και πύκνωσαν τις τάξεις τους στη διαμαρτυρία», ανέφερε το πρακτορείο.

«Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται επίσης για τους απαράδεκτους όρους στην πολιτική της υγειονομικής περίθαλψης που τηρεί η εταιρεία», κατά την ίδια πηγή.

Η Gezhouba υποσχέθηκε στους διαδηλωτές πως θα εξετάσει τα αιτήματά τους και πως θα αυξήσει τις αποδοχές των συντάξεων. Στέλεχος της εταιρείας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τηλεφωνικά τις πληροφορίες αυτές.

Το Νέα Κίνα προσθέτει πως η εταιρεία έχει 20.000 συνταξιούχους.

Το Φράγμα των Τριών Φαραγγιών, ύψους 185 μ., έχει αρχίσει να κατασκευάζεται από το 2005 και αποτελεί το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό έργο στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα