Ο Γύρος του Κόσμου

Το στενό περιθώριο χρόνου (έως σήμερα) για συμφωνία των πολιτικών αρχηγών σε όσα επιτάσσει η τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα στα διεθνή πρακτορεία αυτή την ώρα.

Reuters: Τα ελληνικά κόμματα αντιμέτωπα με τον χρόνο για τη νέα

δανειακή σύμβαση. Τα τρία κόμματα, που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσουν την Ε.Ε τη Δευτέρα για το εάν αποδέχονται τους σκληρούς όρους μιας νέας δανειακής σύμβασης, καθώς η υπομονή της Ε.Ε έχει ήδη εξαντληθεί με την καθυστέρηση της Αθήνας να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος έκανε γενναίες προσπάθειες ώστε να αποδεκτούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί τους όρους για το νέο πακέτο διάσωσης, ύψους 130 δισ ευρώ, το οποίο η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα για να αποφύγει μια χαοτική χρεοκοπία.

Bloomberg: Συνεχίζουν τις πιέσεις οι Ευρωπαίοι ηγέτες προς την Ελλάδα για να αποδεχθεί τους όρους για το νέο πακέτο στήριξης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξακολουθούν να πιέζουν την Ελλάδα να αποδεχθεί τους όρους, που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές της, προκειμένου να αποφευχθεί μια οικονομική κατάρρευση. Ο πρωθπουργός, Λουκάς Παπαδήμος πέτυχε μια συμφωνία επί της αρχής με τους πολιτικούς αρχηγούς που προβλέπει ενίσχυση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας και επέκταση των περικοπών, μετά τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι δεν πρόκειται διαφορετικά να εγκρίνουν το πακέτο διάσωσης των 130 δισ ευρώ.

Dow Jones Newswires: Οι Έλληνες παλεύουν με τον χρόνο για να λύσουν τις διαφορές τους. Οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση θα συνεχίσουν και σήμερα τις συνομιλίες τους, αφού οι διαφορές τους για τα δρακόντεια μέτρα, που αποτελούν όρους για τη νέα δανειακή σύμβαση, παραμένουν ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, την Κυριακή. Οι αρχηγοί από το Σοσιαλιστικό κόμμα, το συντηρητικό κόμμα της ΝΔ αλλά και το μικρότερο εθνικιστικό κόμμα του ΛΑΟΣ συναντήθηκαν χθες με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο προκειμένου να βρουν κοινό τόπο για τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης, που η Ελλάδα χρειάζεται προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Οι διαπραγματεύσεις για την ελληνική κρίση συνεχίζονται και τη Δευτέρα μεταδίδει το Associated Press. Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η Ελλάδα για να οριστικοποιήσει τα μέτρα λιτότητας, απαραίτητα για τη νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ ευρώ, χωρίς την οποία θα αντιμετωπίσει χρεοκοπία στα μέσα Μαρτίου. Ωστόσο, η χώρα αντιμετωπίζει βαθιά ύφεση και ανεργία που αγγίζει το 19%, για τον λόγο αυτό πολλοί πολιτικοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιτίθεται σε νέα μέτρα λιτότητας.

Σε άλλα διεθνή θέματα, δεκάδες οι εγκλωβισμένοι από κατάρρευση κτιρίου στο Πακιστάν. Ένα τριώροφο εργοστάσιο κατέρρευσε στην πόλη Λαχόρη του Πακιστάν, ύστερα από έκρηξη φυσικού αερίου. Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες άλλοι έχουν παγιδευτεί μέσα σε αυτό, αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα