Ο Θ. Παπαθεοδώρου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μίλησε στις 14/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και στον Τάκη Καμπύλη.

Μεταξύ άλλων είπε.

«Η διαδικασία και στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Αθηνών εξελίσσεται. Θα ολοκληρωθεί ομαλά η ηλεκτρονική ψηφοφορία

και από εκεί και πέρα,τα όποια κρούσματα  έχουν παρατηρηθεί νομίζω ότι  η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει τα μέσα να τα αντιμετωπίσει. Είναι κομμάτια είτε μιας παλαιάς κεκτημένης ταχύτητας,είτε ενός παρελθόντος το οποίο αρχίζει να σβήνει σιγά-σιγά.
 Αυτό το  βλέπουμε διότι τα πανεπιστήμια έχουν περάσει σε μια νέα εποχή και αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου. Εδώ αξίζει να υπενθυμίσω ότι στα 14 πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες η βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης, η συμμετοχή των μελών της Ακαδημαϊκής κοινότητας στις εκλογές είναι από 70 - 90%. Αυτό στην πράξη σημαίνει  ότι έχουν απομονωθεί όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία ήθελαν αποσταθεροποίηση της διαδικασίας».

                                                                        * Για το Πανεπιστήμιο Αθηνών:

«Το ζήτημα της ομαλής λειτουργίας ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος έχει να κάνει με τις ευθύνες των πρυτανικών αρχών και εδώ νομίζω ότι απέναντι σε τέτοια φαινόμενα όπως για παράδειγμα, ο server του πανεπιστημίου να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και αυτό να επηρεάζει όχι μόνο τις πανεπιστημιακές εκλογικές διαδικασίες, αλλά και την καθημερινή εργασία των καθηγητών, τη λειτουργία των νοσοκομείων, των ερευνητικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όλα αυτά ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες πράξεις και από εκεί και πέρα εκτιμώ ότι αποτελεί ευθύνη του πανεπιστημίου και των πρυτανικών αρχικών η αντιμετώπισή τους. Σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστούν εκτιμώ ότι η αναζήτηση των ευθυνών αποτελεί μονόδρομο».

                                                                       «ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα