Στο Eurogroup οι δεσμεύσεις

Από τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος για εκλογές, ενώ έως την Τετάρτη  θα δοθούν κι οι έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών, πιθανόν με επιστολή, όπως ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων σημείωσε ότι περί το τέλος του Μαρτίου ολοκληρώνεται το έργο της παρούσας κυβέρνησης.


Χαρακτήρισε «κολασμένες» τις τρεις επόμενες εβδομάδες και σημείωσε

ότι ο επικείμενος ανασχηματισμένος θα είναι περιορισμένος.


Όπως έγινε γνωστό, μέχρι την προσεχή Τετάρτη, όταν θα συνεδριάσει το Eurogroup, θα δοθούν κι οι έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών, πιθανόν με επιστολή, όπως ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι. Μέχρι τότε, πρόκειται να εξειδικευτούν και το τι θα αφορούν τα 325 εκατομμύρια που εκκρεμούν ώστε να κλείσει οριστικά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.

«Η κυβέρνηση πήρε την εμπιστοσύνη της Βουλής, η θητεία της οποίας τελειώνει το 2013» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Σταυρόπουλος και πρόσθεσε μιλώντας στον REAL FM: «Ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να επιλέξει πότε θα οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στις εκλογές». Εκτίμησε πως η έλλειψη αξιοπιστίας της Ελλάδας δεν βοήθησε στις διαπραγματεύσεις.


Η χθεσινή ψηφοφορία για το Μνημόνιο2 δημιούργησε πρωτοφανείς ανατροπές στις ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ενώ βαίνει αυξανόμενη η κοινωνική αγανάκτηση.


Οι εξελίξεις αυτές με τις παραιτήσεις 6 κυβερνητικών στελεχών άνοιξαν και τον δρόμο για ανασχηματισμό, εντός της εβδομάδος, της κυβέρνησης. Το εύρος των αλλαγών και η συμμετοχή τεχνοκρατών θα προσδιοριστούν από τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. 

Keywords
Τυχαία Θέματα