Στο τραπέζι οι απολύσεις

Κρίσιμη για το θέμα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων η σημερινή συνάντηση στις 4 το απόγευμα του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής των ελεγκτών, την ώρα που σύμφωνα με νέες πληροφορίες οι δανειστές εγείρουν ζήτημα απολύσεων και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ιδιαίτερα την αναδιάρθρωση του δημοσίου, προκειμένου να αποφευχθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα, προέταξε ο

πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η τρόικα ορθά βλέπει το θέμα του Δημοσίου όχι από δημοσιονομική αλλά από διαρθρωτική γωνία, προσθέτοντας πως από αυτή θα κριθεί η αξιοπιστία της χώρας. Μάλιστα επεσήμανε ότι θα πρέπει να συναντηθεί τους ελεγκτές και η ΔΗΜΑΡ, που εγείρει τις περισσότερες ενστάσεις. Αναφορικά με τη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ζήτημα δεν έχει πάρει οριστική απάντηση.

Έντονη κριτική προς τους δανειστές για τις πιέσεις που ασκούν αναφορικά με τις απολύσεις από το Δημόσιο ασκεί η ΔΗΜΑΡ, σε ενημερωτικό σημείωμα προς τα στελέχη του κόμματος, στηρίζοντας παράλληλα τον Αντώνη Μανιτάκη.

Εθνική και Eurobank, δίνουν τώρα μάχη αναζήτησης κεφαλαίων για να παραμείνουν ιδιωτικές και να αποφύγουν την ένταξή τους στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σήμερα συγκαλούν τα Διοικητικά τους Συμβούλια με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ιδιοτελή κίνητρα της τρόικας πίσω από την αναστολή της συγχώνευσης διαπιστώνει ο οικονομολόγος και πρώην διοικητής τραπεζών Αδαμάντιος Πεπελάσης. «Αυτό που συνέβη με τις τράπεζες είναι αποτέλεσμα ασόβαρων πολιτικών. Θα αποδειχθεί στο μέλλον ότι τα κίνητρα της τρόικα δεν ήταν καθαρά», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ενώ δεν απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα