H εκπρόσωπος μας στη Εurovision young dancers

08:35 20/4/2011 - Πηγή: TVNea
Η Σπυριδούλα Μαγκουρίτσα επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EUROVISION YOUNG DANCERS που θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου 2011, στο Όσλο της Νορβηγίας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Νορβηγική Τηλεόραση και θα μεταδοθεί από τις χώρες μέλη της EBU.
Χρόνια τώρα, η ΕΡΤ
συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EUROVISION YOUNG DANCERS που γίνεται κάθε δύο χρόνια, εναλλάξ με τον EUROVISION YOUNG MUSICIANS, διοργανώνοντας έναν Πανελλήνιο διαγωνισμό, όπου νέοι και νέες εμφανίζονται μπροστά σε μία κριτική επιτροπή από γνωστές προσωπικότητες του χορού. Ο νικητής στη συνέχεια συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, όπου διαγωνίζεται μπροστά σε μία διεθνή κριτική επιτροπή, μέλη της οποίας υπήρξαν στο παρελθόν προσωπικότητες όπως
ο Μορίς Μπεζάρ, η Μάγια Πλισέτσκαγια, η Μπίργκιτ Κούλμπεργκ κ.α.

Η συμμετοχή στον EUROVISION YOUNG DANCERS είναι μία πολύ σημαντική ευκαιρία για ένα νεαρό καλλιτέχνη και αρκετοί νικητές αυτού του διαγωνισμού πρωταγωνιστούν σήμερα σε γνωστά σχήματα χορού, όπως το American Ballet Theatre κ.α.

Το 2011, οι διεθνείς κανονισμοί του διαγωνισμού διαφοροποιήθηκαν και οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στο κλασικό, μοντέρνο ή hip-hop. Έτσι το Τμήμα Διεθνών Συμπαραγωγών της ΕΡΤ οργάνωσε έναν Πανελλήνιο Διαγωνισμό, του οποίου η προθεσμία συμμετοχής έληξε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από καταξιωμένους ανθρώπους του χορού, συγκεκριμένα την κ. Βίκυ Μαραγκοπούλου, Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ως Πρόεδρο, και τους χορογράφους Χάρη Μανταφούνη και Κωνσταντίνο Ρήγο, ως μέλη, συνεδρίασε την Τρίτη, 22/3/2011 προκειμένου να εξετάσει τις αιτήσεις συμμετοχής που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα για την εκπροσώπηση της χώρας μας στο Διαγωνισμό Eurovision Young Dancers (EYD) 2011.

Συνολικά υποβλήθηκαν 33 αιτήσεις και μετά τη θέαση των αποσταλέντων με τις ως άνω αιτήσεις DVD, η επιτροπή κατέληξε, ομόφωνα, στους: Σπυριδούλα Μαγκουρίτσα και Βασίλειο Ρόξενο. Στη συνέχεια τα DVD των δύο υποψήφιων, μαζί με τα πλήρη βιογραφικά τους, εστάλησαν στους διοργανωτές του EUROVISION YOUNG DANCERS, όπως όριζαν οι κανονισμοί και, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας επελέγη η Σπυριδούλα Μαγκουρίτσα.
Η Σπυριδούλα Μαγκουρίτσα άρχισε ρυθμική γυμναστική στο Βόλο σε ηλικία επτά ετών. Το 2005, σε ηλικία δέκα ετών, κέρδισε την 3η θέση για την εμφάνισή της με τη μπάλα και την 2η θέση με την ομάδα της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής.

Το ενδιαφέρον της για το χορό άρχισε το 2010, όταν ξεκίνησε μαθήματα χορού στο Dance Studio του Βόλου με δασκάλες τη Nikki Christhlow και την Κατερίνα Σαρρή, που ήταν υπεύθυνη για τη χορογραφία με την οποία διαγωνίστηκε. Η Σπυριδούλα Μαγκουρίτσα σπουδάζει κλασικό μπαλέτο και μοντέρνο χορό.

Όλοι οι συμμετέχοντες στον τελικό διαγωνισμό Eurovision Young Dancers θα βρίσκονται μία εβδομάδα νωρίτερα στο Όσλο, όπου θα παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα και θα συμμετέχουν στις πρόβες για μία χορογραφία, την οποία θ
Keywords
Τυχαία Θέματα
H, Εurovision,H, eurovision