H LG προχωρά σε στρατηγική επένδυση στην Bear Robotics

Η LG Electronics (LG) προχωρά στην αγορά ποσοστού στην Bear Robotics, μιας startup που έχει την έδρα της στη Silicon Valley και ειδικεύεται σε ρομπότ αυτόνομων υπηρεσιών που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη. Η επένδυση της LG ανέρχεται σε 60 εκατ. δολάρια.

Αντί να αναζητά βραχυπρόθεσμες αποδόσεις, αυτή η στρατηγική επένδυση στοχεύει στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της LG για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Με την ολοκλήρωση της αγοράς μετοχών, η εταιρεία

θα κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της Bear Robotics σε μονομελή βάση. Στην CES 2024, ο CEO της LG, William Cho, είχε συζητήσει τέτοιες πιθανές επενδύσεις, δηλώνοντας:

«Στην αγορά της ρομποτικής, εστιάζουμε κυρίως σε τομείς όπως το delivery και τα logistics. Εξετάζουμε προσεκτικά τις μελλοντικές κατευθύνσεις, διατηρώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επενδύσεων με απόκτηση μεριδίων ή μέσω εξαγορών & συγχωνεύσεων».

Σημειώνεται πως η LG προετοιμάζεται για μια μετάβαση προς το Software-defined Robotics, μια μετάβαση αντίστοιχη με εκείνη που έχει σημειωθεί στον χώρο των κινητών επικοινωνιών. Η Bear Robotics ιδρύθηκε το 2017 υπό την ηγεσία του CEO, John Ha, πρώην Senior Software Engineer και Technical Lead της Google.

Keywords
Τυχαία Θέματα