Lidl Ελλάς και UNICEF ενάντια στη βία κατά των παιδιών

Press event αφιερωμένo στην πολυδιάστατη συνεργασία της με το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα πραγματοποίησε η Lidl Ελλάς την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στο Ωδείο Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων θεσμικών φορέων και εκπροσώπων των ΜΜΕ. Το κοινό καλωσόρισε ο Παραολυμπιονίκης

Κολύμβησης και κοινός πρεσβευτής των δύο φορέων, Αντώνης Τσαπατάκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος «Μαζί στη βία κατά των παιδιών». Η συνεργασία των δυο φορέων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών, στηρίζοντας, μεταξύ άλλων, τη χαρτογράφηση δεδομένων που αφορούν τη βία κατά των παιδιών στην Eλλάδα και εκπόνηση μιας σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων για δημοσιογράφους και επαγγελματίες επικοινωνίας.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, η διαδικτυακή ψηφιακή εφαρμογή, Play Safe, ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για το cyberbullying που στοχεύει στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των νέων (14+) σχετικά με την παρενόχληση και τη βία στο διαδίκτυο. «Με το βλέμμα στραμμένο στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας και τις ανάγκες τους, στεκόμαστε μαζί με τη UNICEF, ως συλλογικό εμπόδιο για να σταματήσουμε κάθε μορφή βίας κατά των παιδιών», επεσήμανε ο Martin Brandenburger, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα