Επτά στους 10 Έλληνες προτιμούν τις ψηφιακές πληρωμές

Η πλειονότητα των Ελλήνων καταναλωτών και, συγκεκριμένα, επτά στους 10 (65%), χρησιμοποιούν κάρτες και ψηφιακά πορτοφόλια στις καθημερινές τους συναλλαγές, αναφέρει πανελλαδική έρευνας του INEMY – EΣΕΕ για λογαριασμό της Visa.

Οι ψηφιακές πληρωμές εμφανίζονται βαθιά ενσωματωμένες στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων καταναλωτών, καθώς σχεδόν ένας στους δύο (46%) επιλέγει να έχει μαζί του τόσο μετρητά όσο και κάρτες κάθε φορά που φεύγει από το σπίτι. Επίσης, 24% στηρίζονται αποκλειστικά στις κάρτες, ενώ 18% επιλέγουν αποκλειστικά

μετρητά και 12% επιλέγουν το ψηφιακό πορτοφόλι.

Επιπλέον, ένας στους τέσσερις πραγματοποιεί αγορές μέσω των social media σποραδικά, ενώ οι καταναλωτές πληρώνουν ψηφιακά κυρίως σε σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα, πρατήρια καυσίμων, παρόχους τηλεπικοινωνιών και στην εστίαση. Επίσης, παρ’ ότι 29% δήλωσαν πως τα μετρητά θα είναι πάντα η προτιμώμενη μέθοδος πληρωμής, 47% παρουσιάζονται ανοιχτοί σε νέες λύσεις, εφόσον απλοποιούν την εμπειρία πληρωμής, ενώ 37% υποστηρίζουν πως υπάρχει ανάγκη περαιτέρω εκπαίδευσης στις ψηφιακές πληρωμές.

Παράλληλα, 24% πιστεύουν ότι οι Έλληνες έχουν γρήγορα και σε μεγάλο βαθμό αγκαλιάσει τις ψηφιακές πληρωμές, ενώ ένα 5% θα ήθελε να μάθει τον αντίκτυπο των αγορών του στο περιβάλλον. Επιπλέον, τέσσερις στους 10 πραγματοποιούν μηνιαία αγορές από το διαδίκτυο και η πληρωμή με κάρτα αποτελεί το 71% του συνόλου των πληρωμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα