Η Cardlink παρουσιάζει την κίνηση της αγοράς την περίοδο των Χριστουγέννων

Η Cardlink, μέλος της Worldline, παρουσιάζει την κίνηση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Βάσει των στοιχείων της, την περίοδο 20 Δεκεμβρίου – 1 Ιανουαρίου, οι περισσότερες συναλλαγές με κάρτα διενεργήθηκαν το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023, με 5.601 συναλλαγές με κάρτα σε ένα λεπτό, ενώ σε επίπεδο δευτερολέπτου, οι περισσότερες συναλλαγές έγιναν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μάλιστα δύο φορές μέσα στην ημέρα με 159 συναλλαγές με κάρτα σε ένα δευτερόλεπτο.

Επιπλέον,

το πρώτο peak συναλλαγών για το 2024 σημειώθηκε μόλις μία ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου στις 01:20, με 274 συναλλαγές. Επιπλέον, οι κρατήσεις εισιτηρίων για πλοία παρουσίασαν αύξηση +280% στις online αγορές με κάρτα, αλλά και +32% στις συναλλαγές με κάρτα με φυσική παρουσία σε σχέση με το 2022.

Παράλληλα, όπως φάνηκε από τις κινήσεις της αγοράς, οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία ήταν περισσότερες σε σχέση με τα Χριστούγεννα του 2022, με τις online συναλλαγές να αυξάνονται κατά 30%.

Την τιμητική τους είχαν και φέτος οι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί, με τον Νομό Ευρυτανίας να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό συναλλαγών τις ημέρες των γιορτών (+79%) και τους νομούς Καρδίτσης (+50%), Τρικάλων (+48%) και Πιερίας (46%) να ακολουθούν.

Επιπλέον, την περίοδο των εορτών, σημαντική ποσοστιαία αύξηση στις συναλλαγές σε σχέση με πέρσι παρουσίασαν τα fast food, με αύξηση +26% στα φυσικά καταστήματα, ενώ δεν ήταν λίγες και οι online παραγγελίες οι οποίες αυξήθηκαν κατά +42%.

Keywords
Τυχαία Θέματα