Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στο… Roblox

Στο περιβάλλον του Roblox, περίπου 100 avatars χρηστών πραγματοποίησαν πορεία κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες, μεγαλύτερες σε μέγεθος από τα ίδια.

Οι χαρακτήρες, ντυμένοι είτε ως δεινόσαυροι-καρτούν, είτε ως steampank ζόμπι και pink pop stars, φώναζαν συνθήματα και στις δύο γλώσσες -αγγλικά και μαλαισιανά-, προσεγγίζοντας τη σκηνή, όπου οι επικεφαλής του server

του Roblox περίμεναν να ανακοινώσουν την επόμενη πορεία τους.

Αν και απρόσμενο να συναντά κανείς πορεία σε ένα παιχνίδι για παιδιά, όσο μεγαλώνει η πλατφόρμα, τόσο μιμείται τον πραγματικό κόσμο. Και ενώ η συζήτηση στον διακομιστή για τη φιλοξενία των διαδηλώσεων δεν έμοιαζε να υποκρύπτει εχθρότητα, είναι πιθανόν να έπαιξε ρόλο η πολιτική του Roblox να περικόπτει ανησυχητικά σχόλια μέσω των moderation tools της ή λέξεις όπως Jews, Hamas, Free Palestine.

«Ενώ τα Community Standards μας επιτρέπουν την έκφραση αλληλεγγύης, δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο το οποίο υποστηρίζει ή επιδοκιμάζει τη βία, προωθεί την τρομοκρατία ή το μίσος κατά ατόμων ή ομάδων ή ζητά την υποστήριξη συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης», δήλωσε, μέσω e-mail στο TechCrunch, εκπρόσωπος του Roblox.

(Πηγή: TechCrunch)

Keywords
Τυχαία Θέματα