7ο Meet Your Future

“Να σκέφτεσαι πάντα καινοτόμα” ήταν το κεντρικό μήνυμα του θερινού σχολείου Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Meet your Future”.


To Σχολείο διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το μη-κερδοσκοπικό ινστιτούτο τεχνολογίας ΑΙΤ στις 22–24 Ιουνίου, με την εταιρεία συμβούλων Orientum.


Οι 50 νεαροί συμμετέχοντες του Meet Your Future,

απέκτησαν μια ακριβή αντίληψη για τις κλίσεις τους, τις ικανότητές τους, τις ανάγκες της αγοράς και τα επαγγέλματα του μέλλοντος που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους όταν επιλέγουν σπουδές και επαγγελματική σταδιοδρομία. Σε όλες τις ομιλίες είναι έντονο το στοιχείο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ενώ υποβλήθηκαν σε test δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού από την Orientum.


Ταυτόχρονα, οι καθηγητές του ΑΙΤ παρουσίασαν στους συμμετέχοντες πρακτικές χρήσεις τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στους τομείς των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, του διαδικτύου και των ‘έξυπνων’ χώρων εργασίας και κατοικίας. Επίσης, άνθρωποι που έχουν πετύχει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στη επαγγελματική ζωή τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό τους έδωσαν συμβουλές βασισμένες στην εμπειρία τους και τους προέτρεψαν να ψάχνουν την καινοτομία σε ότι κάνουν.


Οι συμμετέχοντες είχαν την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν και να μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν απευθείας με τον Απόστολο Παπαδόπουλο (18 χρονών και δημιουργό του 4sqwifi), τον Δημήτρη Καλαβρό-Γουσίου (Curator, TEDxAthens), τον Ονίκ Παλαντζιάν (Γενικό Διευθυντή της βιομηχανίας αλουμινίου Europa), την Konstantina Zoehrer (ιδρύτρια του Loft2work), τον Γιώργο Κλειβοκιώτη (συν-ιδρυτή του «UP Greek Tourism»), τον Γιώργο Τζιραλή (συνιδρυτή του Openfund), τον Θεόφιλος Βασιλειάδης (συνιδρυτή του kariera.gr), τον Δημήτρη Στρατάκη (Διευθύνοντα Σύμβουλο της UNISMACK ABEE), τον Αλέξανδρο Φουρλή (Γενικό Διευθυντή του kariera.gr), τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο (δημοσιογράφο και blogger), την Στέλλα Βουλγαράκη, (Σύμβουλο Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκπαίδευσης), τον Κυριάκο Πιερρακάκη (Υπ. Διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης).


Η ολοκλήρωση του προγράμματος βρήκε τους μαθητές ενθουσιασμένους με το ΑΙΤ και το πρόγραμμα, όπως αποτυπώθηκε στις αξιολογήσεις.


Υποστηρικτές του Meet Your Future ήταν το Βρετανικό Συμβούλιο, η PepsiCo και το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/ Junior Achievement Greece, ενώ χορηγοί επικοινωνίας το zoo.gr, το PC Magazine, το nooz.gr, το PlayStation official Magazine, το kariera.gr, το techpress.gr, το ONLINE Magazine, το neolaia.gr και το allaboutandroid.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα