Microsoft Office για iPhone και iPad. Έρχεται στο App store, το 2013.

Το Microsoft Office για iPhone και iPad είναι γεγονός και θα το δούμε στο App store στις αρχές του 2013!

Οι φήμες για την μετάβαση της δημοφιλής σουίτας στο App store είχαν ξεκινήσει από τις 21 Φεβρουαρίου του 2012, όταν

η The Daily αποκάλυψε την εφαρμογή Office της Microsoft για το iPad.

Στη συνέχεια, όπως ήταν αναμενόμενο, το δημοσίευμα διαψεύστηκε από την Microsoft με την εταιρεία να δηλώνει πως το ρεπορτάζ βασίστηκε σε αναληθείς φήμες και εικασίες. H The Daily ωστόσο επανήλθε στο θέμα υποστηρίζοντας ότι υπάλληλος της εταιρείας ήταν αυτός που τους έδειξε την εφαρμογή. Το “σίριαλ” συνεχίστηκε με τον εκπρόσωπο της Microsoft να δηλώνει στο The Verge ότι η εικόνα δεν αποτελεί προϊόν της Microsoft ενώ λίγες ώρες μετά η Microsoft μέσω του επίσημου λογαριασμού στο twitter σχολίασε το θέμα με μια… “δόση μυστηρίου”:

Great respect for The Daily but regrettably someone is giving them bad info, and that’ll be clear in the “coming weeks.”

Microsoft News (@MSFTnews) February 21, 2012

Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 24 Μαϊου του 2012 το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο με το BGR να ισχυρίζεται ότι έχει πληροφορίες από “πρώτο χέρι”. Μάλιστα, η πηγή ανέφερε ότι η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και για μικρότερες οθόνες, άρα θα είναι συμβατή και με iPhone, iPod Touch. Την ίδια χρονική περίοδο η The Daily υποστηρίζει ότι η κυκλοφορία του Microsoft Office για iOS έχει προγραμματιστεί για τις 10 Νοεμβρίου.

Σήμερα, 7 Νοεμβρίου του 2012, το The Verge, επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο τις αρχικές πληροφορίες της The Daily, με δημοσίευμα που θέλει το Microsoft Office Mobile για iPhone και iPad να κυκλοφορεί στο App store στις αρχές του 2013, πιθανώς τον Μάρτιο.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες την πρόσβαση σε Microsoft Office documents και θα απαιτεί Microsoft account, όπως τα SkyDrive και OneNote. Η βασική λειτουργία εμφάνισης του περιεχομένου (view) ενός αρχείου Word, PowerPoint και Excel θα παρέχεται απευθείας με την ενεργοποίηση της εφαρμογής, ωστόσο η λειτουργία παραμετροποίησης του περιεχομένου ενός αρχείου (edit) θα ενεργοποιείται μετά από συνδρομή στο Office 365.

Σχολιασμός στο forum

iPhone Hellas - iPhone 5 iPad 3 iPod Touch NewsMicrosoft Office για iPhone και iPad. Έρχεται στο App store, το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα