F1: Πρόβλημα και με Βαρκελώνη

18:24 9/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσπαθήσει να σπάσει τα συμβόλαια της πίστας της Βαρκελώνης με την F1 και το MotoGP, εν μέσω του δύσκολου οικονομικού κλίματος που επικρατεί στην Ισπανία.

"Θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε τη φιλοξενία των GP της F1 και των μοτοσικλετών", τόνισε ο υπουργός οικονομικών της Καταλονίας, Αντρέου Μας-Κολέγ.

"Δεν είναι ξεκάθαρο σε μας ότι μπορούμε να τα αντέξουμε οικονομικά στην υπάρχουσα κατάσταση. Δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα επανεξετάσουμε, αλλά σε καιρούς

σαν αυτούς πρέπει να κοιτάζουμε πολύ προσεκτικά το πού ξοδεύουμε τα χρήματα".

Με δεδομένο ότι η Καταλούνια έχει συμβόλαιο με την F1 μέχρι το 2016, ο Μας-Κολέγ είπε ότι πρέπει να εξεταστούν όλες οι παράμετροι, ώστε να εξακριβωθεί αν το σπάσιμο της συμφωνίας δεν θα κοστίσει περισσότερο από τη διοργάνωση του αγώνα.

"Υπάρχουν συμβόλαια που είναι πιο ακριβά για να τα διατηρήσεις απ' ό,τι να τα σπάσεις", πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται έπειτα από την εκδήλωση της πρόθεσης από πλευράς της κυβέρνησης της Βαλένθια να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του συμβολαίου της με τον Μπέρνι Εκλεστοουν, προκειμένου να μειώσει το κόστος του δικού της αγώνα και να τον κάνει βιώσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα