Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 61-76 από την Μπιλμπάο στην Ισπανία, για την πρεμιέρα της Euroleague

Με το αριστερό ξεκίνησε την φετινή Euroleague ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε με 61-76 από την Μπιλμπάο, στην χώρα των Βάσκων. Φανερά ανέτοιμη η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς, πλήρωσε τα πολλά λάθη και την αστοχία της από τα 6,75μ.. Γκετσεβίτσιους και Χάινς προσπάθησαν για τους Κυπελλούχους Ελλάδας.

Κακό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι υπέπεσαν σε πολλά λάθη και είχαν κακές επιλογές στην επίθεση, δίνοντας το δικαίωμα στους ισπανούς να ξεκινήσουν με ένα 5-0.

Στην συνέχεια, η ομάδα του Ιβκοβιτς βελτίωσε αρκετά την απόδοση της, σε άμυνα και επίθεση και με ηγέτη τον Γκετσεβίτσιους, πλησίασε στο σκορ (7-8). Ενα τρίποντο του Μούμπρου στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου, έδωσε προβάδισμα επτά πόντων στην Μπιλμπάο (18-11).

Ο,τι καλό έκαναν στην άμυνα οι ερυθρόλευκοι, το χαλούσαν στην επίθεση. Η ελληνική ομάδα έπαιζε πολύ καλή άμυνα, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά ήταν απρόσεκτη και άστοχη στην επίθεση, με αποτέλεσμα η ομάδα του Κατσικάρη να κρατάει το προβάδισμα (24-19, 15').

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην συνέχεια, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί αμυντικά, αλλά να χωλαίνει στην επίθεση και την Μπιλμπάο να διατηρεί τα ηνία της αναμέτρησης. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται στο -6 (31-37).

Θετικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν καλή απόδοση στην άμυνα, γεγονός που τους έδωσε ώθηση στην επίθεση και κατάφεραν να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής τους γηπεδούχους (39-41).

Σε εκείνο το σημείο όμως, οι ερυθρόλευκοι έχασαν τον έλεγχο του ρυθμού, οι ισπανοί... ξύπνησαν και με όπλο τους τα μακρινά σουτ, έτρεξαν ένα σερί 9-0 και ανέβασαν την διαφορά τους στους 11 πόντους (50-39, 25'), για πρώτη φορά στο ματς.

Οι βάσκοι έφτασαν την διαφορά μέχρι και τους 15 πόντους (56-41), ωστόσο οι συνεργασίες των Σπανούλη-Χάινς δούλεψαν ιδανικά στην συνέχεια, με τον Ολυμπιακό να μειώνει στους εννέα πόντους την διαφορά, μετά από ένα σερί 6-0 (47-56, 29').

Μία τεχνική ποινή στον Πρίντεζη, έδωσε τέσσερις εύκολους πόντους στους ισπανούς, οι οποίοι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +11 (60-49, 30').

Την στιγμή που ο Γκετσεβίτσιους έδινε λύσεις από τα 6,75μ., η Μπιλμπάο έβρισκε τον τρόπο, κυρίως με το πικ εν ρολ, να χτυπάει την ερυθρόλευκη άμυνα κοντά στο καλάθι και να κρατάει την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (71-59, 35').

Οι όποιες προσπάθειες των ερυθρόλευκων για την ανατροπή έπεσαν στο κενό, με την Μπιλμπάο του Κατσικάρη να επικρατεί με το τελικό 76-61 και να υποχρεώνει σε ήττα τον Ολυμπιακό, στην πρεμιέρα της Euroleague.

Keywords
Τυχαία Θέματα