Ράλι Καταλονίας: Ο Λοέμπ προηγείται μετά την 1η μέρα

Ο Σεμπαστιέν Λοέμπ συνεχίζει να οδηγεί το Ράλι Καταλονίας, έχοντας ανακτήσει την πρωτοπορία στη νυχτερινή ειδική με την οποία ολοκληρώθηκε η μέρα.

Ο γάλλος οδηγός της Citroen είχε ένα προβάδισμα 5,3" μετά τις τρεις πρώτες ειδικές, όμως ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα κατάφερε να υπερκαλύψει αυτή τη διαφορά και να περάσει μπροστά στο ξεκίνημα του απογευματινού loop.

Ωστόσο η χαρά του Λάτβαλα δεν κράτησε πολύ. Στο δεύτερο πέρασμα από την Les Garrigues, που διεξήχθη μετά τη δύση

του ηλίου, ο φινλανδός βγήκε εκτός δρόμου και έπαθε κλατάρισμα ελαστικού στο Ford Fiesta του, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει πάνω από μισό λεπτό.

"Είναι απίστευτα δύσκολο να οδηγείς μέσα το σκοτάδι με τη σκόνη", σχολίασε ο Λάτβαλα, ο οποίος έπεσε στην δεύτερη θέση σε απόσταση 30,6" από τον Λοέμπ.

"Πρώτα βγήκαμε εκτός δρόμου και μετά υπήρχαν κάτι τεράστιες πέτρες στον δρόμο, τις οποίες δεν μπορούσα να αποφύγω".

Ο Λάτβαλα παραδέχτηκε, επίσης, πως πολύ δύσκολα θα καταφέρει να κυνηγήσει τον Λοέμπ για τη νίκη από εδώ και πέρα, καθώς το ράλι μεταφέρεται σε ασφάλτινη επιφάνεια.

Στο μεταξύ ο Μίκο Χίρβονεν κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση, 54,2" μακριά από την κορυφή. Ο φιλνανδός ευνοήθηκε από την καθυστέρηση δύο λεπτών του Σεμπαστιάν Οζιέ στην 5η ειδική λόγω κλαταρίσματος, η οποία έριξε τον γάλλο στην πέμπτη θέση.

Ωστόσο ο Οζιέ κατάφερε να ξεπεράσει τον Ντάνι Σόρντο στη νυχτερινή ειδική, καθώς ο ισπανός της Mini έχασε πολύτιμο χρόνο σε μια διασταύρωση και μαζί την τέταρτη θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα