O λίθος του αναθέματος...

του δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη

Παρά τις προσπάθειες, παρά τον αγώνα του Αντώνη Σαμαρά, για τη σωτηρία της, η ΝΔ καταρρέει, βουλιάζει κάτω από το βάρος των ίδιων των αμαρτιών της!
εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε στην αξιωματική αντιπολίτευση!
Το περίεργο, το παράξενο ωστόσο είναι, ότι το ρόλο του "εκτελεστή" της παλιάς ή μάλλον της προηγούμενης ΝΔ, υπό τον....
παταγωδώς αποτυχόντα, Κώστα Καραμανλή (τον ανηψιό), ανέλαβε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.
Γράφω ανέλαβε τον ρόλο του "εκτελεστή"
ή αν προτιμούν οι αναγνώστες μου, "δημίου", ίσως όμως να τον ανέλαβε υπό... πίεσιν ή ακόμη να του ανατέθηκε από εσωκομματικά κέντρα που δραστηριοποιούνται στη σκιά της ηγεσίας ή έχουν καταφέρει να επηρεάζουν τον πρόεδρο, ο οποίος ομολογουμένως (το γράφω και το ξαναγράφω αυτό) είναι άνθρωπος αγνών προθέσεων, αναμφισβήτητης εντιμότητας και πατριωτισμού και ευθύτητας που λίγοι, ελάχιστοι, πολιτικοί διαθέτουν.
Έτσι λοιπόν ο "ανερχόμενος" την περίοδο που διανύουμε συμπαθής συνάδελφος και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, ο οποίος, όπως λέγεται αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά (και αυτό είναι το περίεργο), παίρνει θέσεις για λογαριασμό του κόμματος, εναντίον του κόμματος, θέσεις πολλές φορές αντίθετες εκείνων της ηγεσίας, θέσεις διχαστικές, διαλυτικές που οδηγούν στην πλήρη απαξίωση του κόμματος, της ηγεσίας του και των ιστορικών ή και νεώτερων καταξιωμένων στελεχών του.
Εν ολίγοις, ο εκπρόσωπος τύπου ενεργεί ως ηγέτης ή τουλάχιστον ως καθοδηγητής ή διαφωτιστής!
Τελευταίως ο κ. εκπρόσωπος τύπου χαρακτήρισε την περίφημη ψευτοαπογραφή που η ΝΔ έκανε όταν ανέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία "εγκληματικό λάθος" στέλνοντας στην πυρά, όχι μόνον τον τότε υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, αλλά και τον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, βέβαια, έφερε την ευθύνη για όλα όσα έκαναν οι συνεργάτες του υπουργοί, ασφαλώς με την έγκρισή του.
Ακολούθησε σάλος και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήσαν εντονότατες σε σημείο πλήρους ρήξης και διάλυσης.
Οι φιλοκαραμανλικοί παράγοντες κυριολεκτικά "χάλασαν τον κόσμο" και μίλησαν για "αυτομαστίγωμα" και για πολλά άλλα, ενώ ο κ. εκπρόσωπος απαντούσε με "άλλα λόγια βρε παιδιά" και τελικώς... κατάπιε τα σάλια του και με διάφορους "σοφιστικισμούς" προσπάθησε, εις μάτην, να εξαιρέσει τον Κώστα Καραμανλή από το "εγκληματικό λάθος"!
Η ζημιά όμως είχε γίνει. Το γυαλί είχε και έχει ραγίσει!
Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση αλλά και τώρα χαρακτήρισε και χαρακτηρίζει την "απογραφή' "ερασιτεχνικό τέχνασμα μαθητευομένων λογιστών" που έκανε μεγάλη ζημιά στην οικονομία μας και στην ίδια την Ελλάδα, την οποία δυσφήμησε διεθνώς.
Τώρα, ο κ. εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ υιοθετεί αυτές τις απόψεις, "εγκρίνει και επαυξάνει", τονίζοντας και επιμένοντας ότι επρόκειτο περί "εγκληματικού λάθους"
Έτσι, καλλιεργεί με ιδιαίτερη επιμέλεια, διαλυτικές τάσεις!
Τα καθαρόαιμα "γαλάζια" φιλοκαραμανλικά πρωτοπαλίκαρα...
Keywords
Αναζητήσεις
λιθος του αναθεματος
Τυχαία Θέματα