Μπορεί η Πορνογραφία να προκαλέσει κατάθλιψη;


Ή μήπως οι καταθλιπτικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στην πορνογραφία;

Νομίζετε ότι οι άνθρωποι που βλέπουν συχνά πορνογραφία είναι πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη; Ή πιστεύετε ότι οι καταθλιπτικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στην πορνογραφία;
Γιατί μιλάμε για την πορνογραφία και την κατάθλιψη; Η πορνογραφία είναι ένα πολύ καυτό θέμα στην ....
κοινωνία μας. Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρος ότι γνωρίζουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό που κάποτε ήταν κρυμμένο στα πίσω σοκάκια είναι τώρα κατάφωρα μπροστά μας. Το πρόβλημα
είναι ότι δεν έχουμε ακόμη καταλάβει πώς επηρεάζει τους άνδρες και τις γυναίκες και τις σχέσεις τους.
Πρόσφατα, ήθελα να ξέρω την συναισθηματική κατάσταση (π.χ. κατάθλιψη, άγχος) των ατόμων που βλέπουν πορνογραφία. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν: «Υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της συχνότητας της προβολής της πορνογραφίας και της κατάθλιψης;" Για τον προσδιορισμό αυτό βρήκα μια κλίμακα μέτρησης για την κατάθλιψη και την συμπεριέλαβα ως μέρος μιας δωρεάν online έρευνας στο growthclimate.com. Για να εκτιμηθεί η συχνότητα έκανα αυτή την ερώτηση: «Κατά το περασμένο έτος, ποια είναι η συχνότητα με την οποία έχετε δει πορνογραφία;"
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών περίπου 450 άτομα, κυρίως άνδρες έχουν απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα.


Ποια είναι τα αποτελέσματα;


Σχεδόν το 30 τοις εκατό ανέφεραν ότι βλέπουν πορνογραφία τουλάχιστον 3-5 φορές την εβδομάδα και πάνω από 25 τοις εκατό ανάφεραν ότι έβλεπαν καθημερινά πορνογραφία.

Αρχικά, επέλεξα να κρατήσω αυτές τις δύο ομάδες μαζί για να δω πώς τα πήγαν στην κλίμακα κατάθλιψης σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό.

Ο γενικός πληθυσμός σχετικά με την συγκεκριμένη μέτρηση σκόραρε περίπου 6.5 σχετικά με την κατάθλιψη. Όταν κοίταξα τα άτομα που θεωρείται ότι βλέπουν πορνογραφία τουλάχιστον 3-5 φορές την εβδομάδα σκόραραν κατά μέσο όρο σχεδόν 18. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη κλίμακα, αυτό ισοδυναμεί με μέτριας βαρύτητας κατάθλιψη.

Στη συνέχεια, έσπασα τη συχνότητα ακόμη περισσότερο και ρώτησα ποια είναι η διαφορά μεταξύ των ατόμων που βλέπουν καθημερινά πορνογραφία από αυτούς που βλέπουν 3-5 φορές την εβδομάδα. Η απάντηση με εξέπληξε. Τα άτομα που βλέπουν πορνογραφία καθημερινά σκόραραν στη κλίμακα με σοβαρής βαρύτητας κατάθλιψη (πάνω από 21) ενώ όσοι έβλεπαν πορνό 3-5 φορές την εβδομάδα σκόραραν κατά μέσο όρο λίγο πάνω από 15 - εξακολουθεί να μην είναι μεγάλη, αλλά όχι σοβαρής βαρύτητας κατάθλιψη.

Ακόμη προσπαθώ να επεξεργαστώ αυτές τις πληροφορίες. Είναι προφανές ότι τα άτομα που καταναλώνουν καθημερινά πορνό αντιμετωπίζουν προβλήματα που δεν περιορίζονται στην παρακολούθηση πορνό. Βιώνουν κατάθλιψη. Αναρωτιέμαι αν οι καταθλιπτικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς να βλέπουν πορνό για την καταπολέμηση της κατάθλιψης τους ή εάν η καθημερινή χρήση του πορνό προκαλεί στα άτομα άτομα κατάθλιψη;

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η έρευνα μου με περισσότερα από 400
Keywords
Τυχαία Θέματα