Όποτε βολεύει τους γιατρούς!

Στην πόρτα του νεόκτιστου κτιρίου της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ του ΙΚΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, υπάρχει από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του μια μεγάλη και ευανάγνωστη πινακίδα που... "ενημερώνει" τους ασθενείς για τις ημέρες και τις ώρες που βρίσκονται οι γιατροί εκεί και εξετάζουν ασθενείς!
Σύμφωνα με αυτή την πινακίδα τα απογευματινά ιατρεία του ΙΚΑ δέχονται ασθενείς από τις τρεις το μεσημέρι μέχρι και τις έξι το απόγευμα στις περισσότερες των περιπτώσεων!
Μόνο που στην.....
πραγματικότητα καμία ημέρα της εβδομάδας δεν υπάρχει γιατρός σε ιατρείο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα.
Και αυτό όχι όλες τις ημέρες, διότι υπάρχουν ειδικότητες που ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα παράσχουν τις υπηρεσίες τους κάθε απόγευμα... βρίσκονται τελικά στα ιατρεία του ΙΚΑ μόνο δύο απογεύματα την εβδομάδα!
Πράγμα που ο ασθενής μαθαίνει, αφού διαβεί το κατώφλι του ΙΚΑ, από την ρεσεψιονιστ που βρίσκεται εκεί!
Κι αν έχει ο ασθενής το θράσος να διαμαρτυρηθεί για αυτό... παίρνει την εξής απάντηση: "Να πάτε στο Νοσοκομείο κύριε, αν πονάτε! Εδώ είναι τακτικά ιατρεία... εξυπηρετούνται μόνο οι χρόνια πάσχοντες και όχι έκτακτα περιστατικά..."
Και για να εξυπηρετηθεί ο ασθενής (του ενιαίου ΕΟΠΠΥ πλέον), πρέπει να βρίσκεται εκεί ακριβώς στις τέσσερις το απόγευμα! Αν φτάσει στις τέσσερις και μισή και παρ' όλο που οι γιατροί είναι ακόμα εκεί... δεν θα εξυπηρετηθεί... διότι "πρέπει να βρίσκεστε εδώ στις τέσσερις".
Τι κι αν οι ασφαλισμένοι προσπαθούν να εξηγήσουν ότι το λεωφορείο δεν φτάνει στις τέσσερις ακριβώς... Ας έπαιρναν ταξί!!!
Πάντως στις πεντέμισι οι γιατροί αναχωρούν... στις έξι πρέπει να ανοίξουν και τα ιδιωτικά τους ιατρεία...

http://epiruspost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα