Όταν ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνη………….

Γράφει ο Νίκος Φραγκιαδάκης

Θα ήθελα να αποσαφηνισθεί εξ αρχής ότι είναι καταδικαστέα κάθε χρήση παράνομης βίας, από όπου και αν προέρχεται και ότι η απώλεια ανθρώπινης ζωής έχει πάντα την ίδια αξία. Αλλά:
1.- Από\ την μεταπολίτευση και μετά δεν έχει δημοσιοποιηθεί έστω και....
ένα ντοκουμέντο (βίντεο) που να επιτίθενται οι αστυνομικοί πρώτοι εναντίον οποιωνδήποτε διαδηλωτών. Πάντοτε τους περιμένουν να αντιδράσουν πρώτοι και ενίοτε προσπαθούν να τους αποφύγουν. Η πρόσφατη περίπτωση καθώς
και αυτή της περιβόητης «ζαρντ ινιέρας» ήταν σαφέστατα αστυνομική υπερβολή αλλά σε προϋπάρχουσα υφιστάμενη ανεξέλεγκτη κατάσταση με ρίψεις «ΜΟΛΟΤΟΦ», σιδηρολοστούς, καδρόνια κλπ.

2.- Η αστυνομία εντέλλεται και παραβρίσκεται υποχρεωτικά στα πλαίσια των καθηκόντων της ενώ οι διαδηλωτές πάσης φύσεως (παρασυρόμενοι-υποκινούμενοι ή μη) παραβρίσκονται με την δική τους βούληση.

3.- Τεκμαίρεται λοιπόν αβίαστα ότι πάντοτε η αστυνομία αντιδρά αμυνόμενη και ως γνωστό η δράση φέρνει αντίδραση, ενίοτε και κατά περίπτωση μη ελεγχόμενη (εκατέρωθεν ακρότητες). Ωστόσο τίθεται το εύλογο ερώτημα, όταν η αστυνομία θέτει μία διαχωριστική γραμμή «μέχρι εδώ , παρακάτω δεν θα περάσετε» και οι πάσης φύσεως διαδηλωτές αγνοούν την νόμιμη εντολή και επιτίθενται για να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, δεν προκαλούν από μόνοι τους το αποτέλεσμα των ενεργειών τους, το οποίο μάλιστα γνωρίζουν εκ προοιμίου ;

4.- Όταν ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνη γνωρίζεις από πριν τι σε περιμένει, κοντολογίς το τραβάει ο οργανισμός σου. Άλλο να κάθεσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου χαλαρός και αμέριμνος και να εισβάλει η σφήκα να σε τσιμπήσει και άλλο να πηγαίνεις και να σκαλίζεις την σφηκοφωλιά. Και το χειρότερο, να διαμαρτύρεσαι έντονα, γιατί σε τσίμπησαν οι σφήκες!!!
5.- Αυτή πάλι η κολόνια που κρατάει χρόνια με τις «ειρηνικές διαδηλώσεις». Ας μας δώσει κάποιος επαΐων τον σαφέστατο ορισμό, τι σημαίνει «ειρηνική διαδήλωση». Το Ελληνικό σύνταγμα άρθρο 11 παρ. 1 ορίζει « Οι Έλληνες μπορούν να συνέρχονται (διαδηλώνουν) ήσυχα και χωρίς όπλα». Σε καμία περίπτωση πάντως, με την κοινή λογική δεν παραπέμπει ο ορισμός, στις περιπτώσεις που επεμβαίνει η αστυνομία.

6.- Όσον αφορά τις μετέπειτα δηλώσεις των πολιτικών κομμάτων είναι σαφέστατα υποκριτικές, ανάλογες το τι εξυπηρετεί το κάθε κόμμα την κατάλληλη στιγμή και βέβαια περισσεύει ο φαρισαϊσμός.

Εξαιρούνται οι ψευτοκουλτουριάρηδες και τα αριστερά πολιτικά κόμματα των οποίων οι δηλώσεις είναι πάντοτε ξεθωριασμένα «κλισέ».

7.- Αποφεύγω επιτηδευμένα να αναφερθώ στις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού προστασίας του πολίτη -που λέει ο λόγος προστασίας- για να μη θεωρηθώ «συντηρητικός» και «αντιδημοκρατικός» σε αντίθεση με τον «εκσυγχρονιστή» και «δημοκράτη» κ. Παπουτσή.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα