Το ΠΑΣΟΚ του Χρηματιστηρίου είναι εδώ και εμπαίζει τους μικρο-ομολογιούχους

Στις 22 Φεβρουαρίου ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών δήλωσε:

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «κινδυνεύουν με μεγάλες απώλειες χιλιάδες μικροεπενδυτές» επειδή θα μετάσχουν όλα τα ομόλογα στο PSI, δήλωσε τα εξής: «Αποτελεί ακραία παρερμηνεία των χθεσινών δηλώσεών μου η διαπίστωση ότι κινδυνεύουν με....
μεγάλες απώλειες χιλιάδες μικροεπενδυτές. Αντιθέτως, αυτό που είπα είναι πως θα ληφθεί μέριμνα ώστε
όσες κατηγορίες πολιτών πρέπει να διασφαλισθούν θα διασφαλισθούν. Και αυτό αφορά ακριβώς αυτόν που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως “μικροεπενδυτής”, που δεν είναι όμως επενδυτής αλλά αποταμιευτής» (http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=444998).

Διαβάζω σήμερα στο ΒΗΜΑ: «Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αποζημίωσης των φυσικών προσώπων που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, καθώς ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι έλαβε την διαβεβαίωση από τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο ότι δεν θα υπάρξει κάποιου είδους προνομιακή μεταχείριση των Ελλήνων ομολογιούχων σε σχέση με ομολογιούχους άλλων χωρών. Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος επιμένει, πάντως, να αφήνει το ζήτημα ανοιχτό.
Συγκεκριμένα, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ τόνισε ότι το Eurogroup έλαβε διαβεβαίωση από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι δεν θα υπάρξει κανένα είδος αποζημίωσης -είτε άμεση, είτε έμμεση- προς τα φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, διότι όπως είπε, κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε προηγούμενο και σε άλλες χώρες.
Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ευ.Βενιζέλος, ρωτήθηκε για το θέμα και απάντησε ότι η απόφαση του Eurogroup είναι πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά αποζημίωση, αλλά πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να συζητηθεί αναλυτικά στην Αθήνα.

ΑΝ ήμουν κάτοχος ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου θα είχα ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον του κ. Βενιζέλου για εξαπάτηση και αγωγή για τη ζημιά που υπέστην.

Όμως, ο κ. Βενιζέλος επιμένει να εξαπατά ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν το κράτος και τις διαβεβαιώσεις των υπουργών της Κυβέρνησης Παπανδρέου-Παπαδήμου.

Είναι επικίνδυνος επειδή την ώρα που η πατρίδα έχει ανάγκη να επιστρέψουν κάποιες καταθέσεις, ο υπουργός Οικονομικών αποτελειώνει την τελευταία ρανίδα αξιοπιστίας.

Και ο άνθρωπος αυτός παραμένει ακόμα Υπουργός και από την Κυριακή θα ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού ως υποψήφιος Πρωθυπουργός;

Το ΠΑΣΟΚ του Χρηματιστηρίου είναι πάντα εδώ και τρώει πάλι τα λεφτά του κοσμάκη

ΚΡ

http://www.antinews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα