Οι επιθέσεις που ετοιμάζει ο Ανδρουλάκης στον Μητσοτάκη – Σκληρή γραμμή από το ΠΑΣΟΚ

Σκληρή γραμμή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς για τη διαχείριση που έκαναν στις πλημμύρες θα ακολουθήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Έλεγχος για αντιπλημμυρικά έργα 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα κάνει λόγο για απουσία πρόληψης εστιάζοντας παράλληλα την κριτική του στην απόλυτη καθυστέρηση των αντιπλημμυρικών έργων, ειδικά μάλιστα σε μία περιοχή όπως είναι η Θεσσαλία η οποία το 2020 επλήγει από τον «Ιανό». 

Μεγάλο βάρος στον έλεγχο της κυβέρνησης έχει αναλάβει

ο βουλευτής Επικρατείας και Υπεύθυνος Θεσμών Παναγιώτης Δουδωνής.

Μάλιστα, ο κ. Δουδωνής μέσα σε δύο μέρες έχει φέρει στη δημοσιότητα επιστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι οποίες ανέφεραν πως η Ελλάδα όχι μόνο είχε καθυστερήσει στην υλοποίηση έργων αλλά υπήρξε και προσφυγή. 

«Με δεύτερη επιστολή της, τον Φεβρουάριο του 2023 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δεύτερη προσφυγή λόγω παραβάσεως κατά της Ελλάδας, αυτή τη φορά λόγω της μη έγκαιρης κοινοποίησης επικαιροποιημένων σχεδίων διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας σύμφωνα με τις επιταγές της σχετικής Οδηγίας 2007/60. Με την επιστολή αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθετε δίμηνη προθεσμία στην ελληνική κυβέρνηση να αποστείλει τις παρατηρήσεις της και να λάβει τα αναγκαία μέτρα συμμόρφωσης με το ενωσιακό δίκαιο», ανέφερε στη χθεσινή του ανακοίνωση ο κ. Δουδωνής. 

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει ουσιαστικά από την κυβέρνηση να ενημερωθεί σχετικά με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν στην Επιτροπή έως τον Απρίλιο του 2023 και αν ελήφθησαν εν συνέχεια μέτρα προκειμένου να αρθεί η σχετική παραβίαση της Οδηγίας.

«Να απολογηθούν»

 «Πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση. Δεν είναι αυτής της ώρας, θα γίνει όμως. Να απολογηθούν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αγοραστός, γιατί συγκεκριμένα έργα υδραυλικής θωράκισης, φράγματα και άλλες παρεμβάσεις δεν έχουν υλοποιηθεί. 

Αλλά και γιατί αυτά που υλοποιήθηκαν μετά τον “Ιανό”, δεν άντεξαν», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο όπου βρέθηκε το χθες Κυριακή, συνεχίζοντας το οδοιπορικό του στις πληγείσες περιοχές.

Την ίδια ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί την κυβέρνηση πως αγνόησε τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. «Δυστυχώς, οι επιστήμονες τα έλεγαν για την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Υπήρχε το καμπανάκι του “Ιανού” αλλά οι παρεμβάσεις απέτυχαν», ήταν το μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Όλο το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ μέσα από δράσεις και παρεμβάσεις θέλει να φανεί καθαρά στους Έλληνες πολίτες ότι δεν υπήρχε καμία προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, η πολιτική προστασία δεν ενεργοποίησε τις πρώτες μέρες ούτε τον στρατό για να συνδράμει στις διασώσεις

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιους ευνοεί η παράταση των εκλογών – Πόλωση στην τελική ευθεία για τη διαδοχή

ΣΥΡΙΖΑ: Έρχεται γκάλοπ για τη διαδοχή – τι ανατροπές και εκπλήξεις δείχνει, ποιο δίδυμο προηγείται καθαρά

Αχτσιόγλου για τα χημικά στη Λάρισα: Καταστολή, η άλλη όψη της κυβερνητικής ανικανότητας

Keywords
Τυχαία Θέματα