Πυρ ομαδόν στη Βουλή για τις πλημμύρες – Ανοχύρωτη η χώρα παρά τις εξαγγελίες

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση ότι παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες η χώρα παραμένει ανοχύρωτη απέναντι στα φυσικά φαινόμενα εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον Πρόεδρο της Βουλής να εκφράζει την ευχή να μην επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι. 

«Εύχομαι για τους εγκλωβισμένους, να είναι καλά. Διότι τα πράγματα είναι πάρα, πάρα, πάρα πολύ δύσκολα», είπε ο Κώστας Τασούλας και σχολίασε πως δεν πρόκειται για κλιματική κρίση, αλλά για κλιματική κατάρρευση με ασύλληπτες συνέπειες που ήρθαν νωρίτερα.

Στη συζήτηση

στην Ολομέλεια της Βουλής για τις αλλαγές στον Κανονισμό, όλα τα κόμματα εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στους πληγέντες της κακοκαιρίας, εκφράζοντας την ελπίδα να μην επαληθευτούν τα αρνητικά σενάρια. Επισημάνθηκε ωστόσο, κι η ανάγκη στελέχωσης της πολιτικής προστασίας με σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία ώστε να είναι προετοιμασμένη η χώρα να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, αλλά και πλημμύρες. 

«Κατέρρευσαν βασικές υποδομές, η χώρα είναι ανοχύρωτη», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ καλώντας την κυβέρνηση να μην χρησιμοποιεί ως άλλοθι την κλιματική κρίση. 

«Αποδεχόμαστε την κλιματική αλλαγή ως πραγματικότητα, αλλά δεν την χρησιμοποιούμε ως άλλοθι», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης. 

Για «κατάρρευση και αποσάθρωση του κράτους», έκανε λόγο ο Παύλος Χρηστίδης από το ΠΑΣΟΚ, ενώ για πολίτες που βρίσκονται στο έλεος των πλημμυρών έκανε λόγο ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ. Την εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. «Οι πολίτες εκπέμπουν sos, ολόκληρη η Θεσσαλία έχει βουλιάξει», σχολίασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου

Παράλληλα, βουλευτές όλων των κομμάτων εξέφρασαν τον αποτροπιασμό και την οργή τους για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να την χαρακτηρίζει αποτρόπαια. “Γροθιά στο στομάχι για όλους η δολοφονία του Αντώνη, στον Πειραιά, οφείλουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη κατάματα, να αποδώσουμε δικαιοσύνη και να εξετάσουμε γιατί συνέβη”, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.  

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: Σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση, «αιχμές» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στήνεται κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα – Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στην περιοχή

Νίκος Δένδιας: Εσπευσμένα στην Αθήνα λόγω της κακοκαιρίας Daniel

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυρ, Βουλή, – Ανοχύρωτη,pyr, vouli, – anochyroti