Brussels P2: Ιστορικός θρίαμβος για Γκαλάν και Τσινγκότο! (vid)

Οι Αλεχάνδρο Γκαλάν και Φεντερίκο Τσινγκότο έγραψαν… ιστορία, κατακτώντας τον πρώτο τους τίτλο στο Premier Padel ως δίδυμο. Ο Ισπανός με τον Αργεντινό επικράτησαν με 6-4, 6-7(4), 6-2 των Αρτούρο Κοέγιο και Αγκουστίν Τάπια στον τελικό του Brussels P2, σε μία από τις εντυπωσιακότερες και θεαματικότερες αναμετρήσεις της σεζόν.

Ειδική μνεία αξίζει στον Τσινγκότο, με τον 27χρονο Αργεντινό να πραγματοποιεί πιθανότατα την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας

του, όντας… πανταχού παρών σε κάθε τετραγωνικό του κορτ, αλλά όντας ταυτοχρόνως και σχεδόν αλάνθαστος σε κάθε χτύπημα με τη ρακέτα.

Στον αντίποδα, ο Τάπια παρουσιάστηκε σε κακή ημέρα, με τον Κοέγιο να κάνει τρομερή υπερπροσπάθεια για να καλύψει το κενό απόδοσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Premier Padel (@premierpadel)

Σε ατομικό επίπεδο αυτός είναι ο δεύτερος φετινός τίτλου του Γκαλάν, μιας και ο Ισπανός είχε κατακτήσει και το Ruyadh P1 στην αρχή της σεζόν, μαζί με τον Χουάν Λεμπρόν. Αντιθέτως, αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος τίτλος καριέρας για τον Τσινγκότο, με τον προηγούμενο να είναι το Barcelona Master Final του 2023, παρέα με τον Πακίτο Ναβάρο.

Από την πλευρά τους, οι Κοέγιο/Τάπια μετρούν πλέον τρεις κερδισμένους και δύο χαμένους τελικούς στα πέντε τουρνουά που έχουν διεξαχθεί φέτος. Οι δυο τους είχαν έτσι και μία… αμελητέα απώλεια βαθμολογικής διαφοράς, όντας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

¡¡¡CHINGALAN CAMPEONES BRUSELAS!!!
Estamos preparados para tropezar y seguir ¡Qué ganas y qué hambre tiene este EQUIPAZO! pic.twitter.com/MtwyBTF9k2

— Ale Galán (@alegalan96) April 28, 2024

Στις γυναίκες, οι Ντελφίνα Μπρέα και Μπεατρίθ Γκονθάλεθ πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου. Η Αργεντινή με την Ισπανίδα επικράτησαν με 6-4, 6-4 των Γκέμα Τριάι και Κλαούνται Φερνάντεθ, σε έναν τελικό που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες και ήταν σαφώς πιο… γεμάτος από όσο υποδεικνύει το τελικό σκορ.

Αυτός ήταν ο δεύτερος φετινός και μάλιστα συνεχόμενος τίτλος για τις Μπρέα/Γκονθάλεθ, που είχαν στεφθεί πρωταθλήτριες και πριν τέσσερις εβδομάδες στο Puerto Cabello P2. Με αυτό το επίτευγμα και σε συνάρτηση με την απουσία των Πάουλα Χοσεμαρία και Αριάνα Σάντσεθ από τη Βενεζουέλα, όπως και τον αποκλεισμό τους στα ημιτελικά στο Βέλγιο, οι Μπρέα/Γκονθάλεθ κέρδισαν και βαθμολογικό έδαφος, πλησιάζοντας τις δύο Ισπανίδες στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Premier Padel (@premierpadel)

Για τις Τριάι/Φερνάντεθ, από την άλλη, τούτη ήταν η δεύτερη συμμετοχή τους σε τελικό ως δίδυμο έπειτα από το Qatar Major, αποτυγχάνοντας να φτάσουν και στον τίτλο. Έστω και έτσι, ως καινούργιο δίδυμο έδειξαν να αποκτούν όλο και περισσότερη χημεία, ενώ κρατούν την εντυπωσιακή νίκη τους επί των Χοσεμαρία/Σάντσεθ στα ημιτελικά.

ΤΑΜΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ / ΤΑΜΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το Τουρ συνεχίζεται άμεσα, αφού η Μεγάλη Εβδομάδα θα βρει τη δράση να μεταφέρεται στην Ανδαλουσία και το Sevilla P2. Αυτό θα είναι το πρώτο φετινό τουρνουά επί ισπανικού εδάφους και παράλληλα το δεύτερο επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Τα highlights των δύο τελικών:

The post Brussels P2: Ιστορικός θρίαμβος για Γκαλάν και Τσινγκότο! (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα