Madrid Open: Πέρασε στον τελικό ο Ρούμπλεφ (vid)

18:47 3/5/2024 - Πηγή: Tennis24

Την πέμπτη σερί νίκη του πανηγύρισε ο Αντρέι Ρούμπλεφ στη Μαδρίτη, παίρνοντας και την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Ο 26χρονος Ρώσος επικράτησε του Τέιλορ Φριτς με 6-4, 6-3 σε 74 αγωνιστικά λεπτά, και είναι έτοιμος για τον δεύτερο φετινό του τίτλο.

Μετά τις τέσσερις διαδοχικές ήττες του σε Καλιφόρνια, Μαϊάμι, Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη, ο No8 του κόσμου προκρίθηκε στον πέμπτο τελικό της καριέρας του σε 1000άρι τουρνουά, έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στο No7, και με μία νίκη ακόμα θα βρεθεί στο No6.

Παράλληλα, ο Ρώσος βελτίωσε το h2h του με τον Φριτς,

όμως ακόμα ο Αμερικανός έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις τους (4-5). Ωστόσο έχουν παίξει μόλις 2 φορές στο χώμα, και ο Ρούμπλεφ έχει κερδίσει και τις 2, με την πρώτη να είναι πέρυσι στο Μόντε Κάρλο.

Give Me Five (Masters 1000 finals) @AndreyRublev97 defeats Fritz 6-4 6-3 to reach #MMOpen Championship Sunday! pic.twitter.com/NAoWj7iQUG

Tennis TV (@TennisTV) May 3, 2024

Αυτή είναι η πρώτη φορά που προκρίνεται στον τελικό του Mutua Madrid Open ο Ρούμπλεφ. Έχει αγωνιστεί άλλες τρεις φορές στο τουρνουά, και η καλύτερη πορεία του ήταν το 2022, όπου έφτασε ως τα προημιτελικά. Τις άλλες 2 φορές σταμάτησε στους “16”.

Αναφορικά τώρα με την έκβαση του αγώνα, ο No7 του ταμπλό τέλειωσε τις προσπάθειές του με 20 winners και 5 άσους, ενώ υπέπεσε σε 10 αβίαστα και 3 διπλά λάθη. Είχε 83% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, και εκμεταλλεύτηκε 3/6 BP του.

Από την άλλη ο Αμερικανός ολοκλήρωσε το ματς με 16 winners και 7 άσους, ενώ έκανε και λιγότερα λάθη συγκριτικά με τον αντίπαλό του (6 αβίαστα και κανένα διπλό σφάλμα). Είχε 69% σε κερδισμένου πόντους πίσω από το πρώτο service, και αξιοποίησε 1/3 BP του.

Στο πρώτο set ο Φριτς ήταν αυτός που προηγήθηκε και μάλιστα με break, όμως η απάντηση ήταν άμεση από τον Ρώσο (1-1). Αμφότεροι κράτησαν τα service τους ως το 8ο game (4-4), και στο φινάλε ο Ρούμπλεφ έκλεισε το πρώτο μέρος με hold και νέο break (6-4).

Στο δεύτερο και τελευταίο set ο Ρώσος έσβησε 2 BP στο εναρκτήριο game και πήρε τα ηνία, ενώ μεγάλωσε τη διαφορά στο 6ο game έπειτα από τριπλό BP του (4-2). Στη συνέχεια δε βρέθηκε κανείς κοντά σε break, και έτσι ο Ρούμπλεφ έγραψε τον επίλογο του ματς (6-3).

Στον τελικό θ’ αντιμετωπίσει έναν εκ των Γίρι Λεχέτσκα και Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, που θα κοντραριστούν μετά τις 21:00 GR στο Manolo Santana Stadium, με το δεύτερο εισιτήριο του τελικού της Μαδρίτης να διακυβεύεται.

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Madrid Open: Πέρασε στον τελικό ο Ρούμπλεφ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα