Madrid Open: Στην 8άδα Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ (vids)

Τα πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Mutua Madrid Open εξασφάλισαν οι Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ, καθώς επικράτησαν των Αλεξάντερ Μπούμπλικ και Ταλόν Χρίκσπουρ αντίστοιχα, στα ματς που ξεκίνησαν το ημερήσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο No3 του ταμπλό νίκησε με 7-6(3), 6-4 τον 26χρονο Καζάκο, μετά από μία ώρα και 46 λεπτά αναμέτρησης στο Manolo Santana Stadium. Αυτή ήταν, μάλιστα, η έκτη διαδοχική, αλλά και συνολική νίκη του Μεντβέντεφ επί

του Μπούμπλικ στο ATP Tour (6-0).

Μέτρησε 17 winners και δεν είχε άσο στο ματς, ενώ ο No17 του ταμπλό ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 33 winners και 2 άσους. Ο Ρώσος υπέπεσε σε μόλις 10 αβίαστα και 2 διπλά λάθη, ενώ ο Καζάκος έκανε 27 αβίαστα και 4 διπλά σφάλματα.

Κλειδί για τη νίκη του Μεντβέντεφ ήταν και το γεγονός πως αξιοποίησε 3/4 BP του, και έσβησε παράλληλα τις μισές ευκαιρίες του αντιπάλου του (2/4). Χρειάστηκε το tie-break στο πρώτο set για να πάρει προβάδισμα νίκης, και στο δεύτερο μέρος είχε πιο εύκολο έργο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως με την είσοδό του στην τελική 8άδα της Μαδρίτης έχει πλέον προκριθεί σε κάθε προημιτελικό ATP Masters 1000 διοργάνωσης. Στα προημιτελικά θα παίξει είτε με τον Ράφα Ναδάλ, είτε με τον Γίρι Λεχέτσκα, που κλείνουν το πρόγραμμα απόψε.

Quarter-finals at EVERY Masters 1000 event

After Dimitrov in Miami, @DaniilMedwed completes the box set in Madrid – moving past Bublik 7-6(3) 6-4!#MMOPEN pic.twitter.com/UyHX2McvDc

Tennis TV (@TennisTV) April 30, 2024

Την ίδια ώρα ο Αντρέι Ρούμπλεφ είχε βατή αποστολή απέναντι στον Ταλόν Χρίκσπουρ, τον οποίο και κέρδισε με 6-2, 6-4. Μετά από 66 λεπτά στο Arantxa Sanchez Stadium ο Ρώσος εξασφάλισε τη 2η παρουσία του στην 8άδα της Μαδρίτης, χωρίς να χάσει set μέχρι τώρα.

Πέτυχε 29 winners και 8 άσους, έναντι 14 και 6 του Ολλανδού αντιπάλου του, ενώ είχε και 97%(!) σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (32/33). Αξιοποίησε 3/7 BP του στο παιχνίδι, και δε βρέθηκε ποτέ αντιμέτωπος με απειλή για να δεχθεί break.

Στους “8” όμως ο πήχης θα είναι ανεβασμένος, καθώς θ’ αντιμετωπίσει έναν εκ των φιναλίστ της διοργάνωσης. Θα παίξει με τον νικητή του αγώνα ανάμεσα σε Κάρλος Αλκαράθ και Γιαν Λέναρντ Στρουφ, που θα πάρουν αργότερα θέση στο κορτ.

First Masters 1000 quarter-final of the year @AndreyRublev97 defeats Griekspoor 6-2 6-4 and will face the winner of Alcaraz/Struff next!#MMOPEN pic.twitter.com/Px1ML9lRYD

Tennis TV (@TennisTV) April 30, 2024

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Madrid Open: Στην 8άδα Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα