To Masters 1000 της Σ. Αραβίας “απειλεί” το United Cup

H ATP φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Σαουδική Αραβία για τη φιλοξενία ενός Masters 1000 μια εβδομάδα πριν από το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, Australian Open, κάτι που αν συμφωνηθεί, θα ξεκινήσει τη δράση του από τον Ιανουάριο του 2025 και θα ολοκληρωθεί λίγες ημέρες πριν από τον Australian Open

απειλώντας μια σειρά διοργανώσεων. 

Πρώτο και καλύτερο το τουρνουά των μικτών ομάδων United Cup, το οποίο θα διεξαχθεί με την αρχή του νέου έτους σε Περθ και Σίδνεϊ, αλλά και άλλα τουρνουά όπως τα δύο της Αδελαΐδας, το Όκλαντ, αλλά και το Πούνε στην Ινδία. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times στελέχη της ATP και εκπρόσωποι του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) πρόκειται να συναντηθούν κατά τη διάρκεια των ATP Finals την επόμενη εβδομάδα στο Τορίνο, για να συζητήσουν εκ νέου το πρότζεκτ η αξία του οποίοι θα ξεπεράσει το μισό δις δολάρια. 

Δεν είναι ακόμα σαφές αν ένα νέο 1000άρι θα αντικαταστήσει ένα από τα υπάρχοντα ATP Masters 1000, τα οποία βρίσκονται στην αμέσως χαμηλότερη βαθμίδα μόνο από τα Grand Slam. Η Σαουδική Αραβία δεν έχει πραγματοποιήσει πότε τουρνουά ATP ή WTA 1000 και είναι επίσης αβέβαιο στο αν η πρόταση έχει να κάνει με μια συνδυαστική διοργάνωση (ATP-WTA). 

Η Σαουδική Αραβία έχει και στο παρελθόν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά των Madrid Open και Miami Open τα οποία ανήκουν στον κολοσσό των αθλητικών πρακτορείων IMG, χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία. 

Ωστόσο, θυμίζουμε ότι φέτος θα φιλοξενήσει τα NextGen Finals (28 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου), ενώ θα διοργανώσει και δύο exhibitions εκδηλώσεις στα τέλη Δεκεμβρίου συμπεριλαμβανομένου κι ενός αγώνα του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κάρλος Αλκαράθ.

The post To Masters 1000 της Σ. Αραβίας “απειλεί” το United Cup appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα