Αλκαράθ: “Ελπίζω ο Τζόκοβιτς να παίξει το καλύτερό του τένις”

Πανέτοιμος, ψυχολογικά και αγωνιστικά για το μεγάλο ντέρμπι στα ημιτελικά του ATP Finals κόντρα στον κορυφαίο του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο Κάρλος Αλκαράθ μετά τη σπουδαία πρόκριση στους “4” καλύτερους της κορυφαίας διοργάνωσης, στο ντεμπούτο του στο θεσμό.

Ο 20χρονος Ισπανός, παρά την ήττα στην πρεμιέρα του indoor τουρνουά στο Τορίνο, με δύο straight sets νίκες επί των Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ, προκρίθηκε ως πρώτος στο Red Group

και το βράδυ του Σαββάτου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον 2ο του Green Group, Τζόκοβιτς για μια θέση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Αυτή θα είναι 5η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο άνδρες και η 4η τη φετινή σεζόν, με το σκορ να είναι ισόπαλο 2-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ο Αλκαράθ είχε κερδίσει τον Νόλε στον συγκλονιστικό τελικό του φετινού Wimbledon ενώ έχασε στις λεπτομέρειες τον τελευταίο τους αγώνα στον τελικό του Σινσινάτι.

“Ας ελπίσουμε ότι θα είναι μια επανάληψη αυτού που συνέβη στον τελικό του Wimbledon. Θα προσπαθήσω να βρω το A-game μου. Θα δούμε τι έκανα καλά για να το επαναλάβω αύριο. Θα είναι ένα πολύ ψυχικό παιχνίδι και θέλω να ξεκινήσω την προετοιμασία από σήμερα.

“Ελπίζω ο Νόβακ να παίξει σε το καλύτερό του τένις. Είμαστε στα ημιτελικά του ATP Finals, ένα τουρνουά που έχει κερδίσει έξι φορές. Ξέρει τι είναι να παίζεις σε αυτούς τους γύρους σε τέτοιες διοργανώσεις. Νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσει αυτή την εμπειρία αύριο και θα παίξει το καλύτερο του τένις. Θα προσπαθήσει να με πιέσει πολύ στον αγώνα, βασικά, θα είναι πιστός στο στυλ του. Οπότε θα πρέπει να είμαι έτοιμος για αυτό” είπε χαρακτηριστικά ο Αλκαράθ, μετά τη νίκη επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου την Παρασκευή.

“Μετά το επίπεδο του παιχνιδιού μου τις τελευταίες δύο ημέρες, το μυαλό σου αρχίζει να σκέφτεται διάφορα. Αυτή τη στιγμή, σκέφτομαι πως αν συνεχίσω σε αυτό το επίπεδο, έχω πιθανότητες να κερδίσω το τουρνουά” πρόσθεσε.

Πως, όμως, από την νωχελική πρεμιέρα και ήττα από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο Αλκαράθ κατάφερε να επανακάμψει και να επιστρέψει στο καλύτερό του τένις;

Σύμφωνα με τον χαρισματικό Ισπανό, βοήθησε πολύ η κουβέντα που είχε με τον προπονητή του, Χουάν Κάρλος Φερέρο μετά την ήττα στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου.

“Μίλησα με τον Χουάν Κάρλος μετά τον πρώτο αγώνα. Προφανώς, κάτι συνέβη. Στα τελευταία τουρνουά, οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι, ακόμα και αυτοί που δεν με γνωρίζουν τόσο καλά, έβλεπαν ότι δεν είχα την ίδια στάση όπως στην αρχή της σεζόν. Το θέμα δεν είναι να είμαι κουρασμένος ή όχι, είναι να απολαμβάνω τον εαυτό μου μέσα στο γήπεδο.

“Ο Χουάν Κάρλος μου άνοιξε τα μάτια. Αυτό είναι το τελευταίο τουρνουά της χρονιάς και πρέπει να δώσω ό,τι έχω. Βρισκόμαστε στους τελικούς του ATP. Μιλήσαμε επίσης για το επίπεδο και το τι έπρεπε να κάνω. Για άλλη μια φορά, συνειδητοποίησα ότι το παιχνίδι μου εξαρτάται από το αν απολαμβάνω ή όχι, αν χαμογελάω ή όχι. Στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Προφανώς, η χαρά και το χαμόγελο έχουν επιστρέψει στο παιχνίδι μου και νομίζω ότι αυτό αποτυπώθηκε και στους αγώνες” τόνισε χαρακτηριστικά.

ATP FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | STANDINGS | OOP (-1h)

The post Αλκαράθ: “Ελπίζω ο Τζόκοβιτς να παίξει το καλύτερό του τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα