Κόσοβο: Βροχερή πρεμιέρα με 4 ελληνικές νίκες

21:25 4/9/2023 - Πηγή: Tennis24

Με τη βροχή να κάνει την εμφάνισή της άνοιξε η αυλαία στο διεθνές τουρνουά ITF Juniors (J30) που διεξάγεται στην πόλη Πέγια του Κοσόβου κάτι που είχε ως αποτέλεσμα πολλές αναμετρήσεις να μεταφερθούν στο πρόγραμμα της Τρίτης. 

Από ελληνικής πλευράς, κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας, είχαμε 4 ελληνικές νίκες οι οποίες προήλθαν από το ταμπλό των κοριτσιών. 

Πιο συγκεκριμένα η Νο1 του ταμπλό και νικήτρια στο μονό της περασμένης εβδομάδας στο τουρνουά του Κοσόβου, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου ξεπέρασε το εμπόδιο της Κοσοβάρας Άια Μπρόκι με 6-0,

6-0 παίρνοντας το εισιτήριο για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης με την 15χρονη Ελληνίδα τενίστρια να σημειώνει την 6η σερί νίκης της με 12-0 sets, φτάνοντας μάλιστα στο 5ο bagel. 

H αθλήτρια του OA Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσει στη φάση των “16” την Αλβανίδα Ρέα Κινάμι η οποία κέρδισε με τη σειρά της την Τουρκάλα Αλία Τσελίκ με 6-4, 1-6, 6-2. Θυμίζουμε ότι Παναγιωτίδου και Κινάμι είχαν συναντηθεί στην πρεμιέρα της περασμένης εβδομάδα στο τουρνουά της Πέγια με την Ελληνίδα τενίστρια να παραχωρεί μόλις ένα game (6-0, 6-1). 

Στον επόμενο γύρο θα αγωνιστεί και η αδερφή της Παναγιωτίδου, Λυδία, που έκανε μια μεγάλη νίκη απέναντι στην κατά 3 χρόνια μεγαλύτερή της Γιάνα Μποζίνσκοβα με 6-1, 6-2. Η 13χρονη Παναγιωτίδου με αυτή τη νίκη πήρε τη ρεβάνς από την Σκοπιανή από τον αποκλεισμό της στην πρεμιέρα της περασμένης εβδομάδας στην Πέγια. 

Επόμενη αντίπαλος για την Παναγιωτίδου θα είναι μια εκ των Λίντα Ιντα Ντέλιου (Νορβηγία) και Μαρίγια Γεμσάνοβα (Ουκρανία) με την Ουκρανή να είναι ένα game μακριά από τη νίκη καθώς έχει πάρει προβάδισμα με 6-4, 5-0 πριν η βροχή διακόψει την αναμέτρηση. 

Με νίκη προχώρησε και η Μαρία Τσιρώνη με την Νο5 του κόσμου να επικρατεί με 6-0, 6-0 κόντρα στην Κοσοβάρα Άντρα Μπούτσι και στον επόμενο γύρο θα παίξει απέναντι στην Σκοπιανή Ιβάνα Μίλκοβα η οποία με τη σειρά της επικράτησε στα 3 sets της Σέρβας Μία Μιλισάβιεβιτς με 0-6, 7-6(3), 6-2. 

Με το δεξί ξεκίνησε και η Ελένη Χατζηαβραάμ με την Νο7 του ταμπλό να κερδίζει την τενίστρια από το Κόσοβο, Φόρτα Μορίνα με 6-4, 6-4 και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά Τουρκάλα Νεχίρ Νιλ Τσελέμπι, η οποία νίκησε στην πρεμιέρα την Σκοπιανή Ματέα Μπιλμπιλόσκα με 6-1, 6-2. 

Πρεμιέρα θα κάνουν την Τρίτη τόσο η Νο3 του ταμπλό Αλεξάνδρα Μάγια, όσο και η Έλενα Παλιούρα κόντρα σε Ζάρα Ζαφιρόφσκα (Σκόπια) και Αρτινά Γκάσι (Μ. Βρετανία).

Στα αγόρια ο Νο1 του ταμπλό και φιναλίστ το περασμένο Σάββατο στο μονό και πρωταθλητής στα διπλά (μαζί με τον Άγγελο Αυγέρη) Στέφανος Πουρναρόπουλος ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τον Τούρκο Εγκεμέν Καραμάν με 7-5, 6-3 συνεχίζοντας πλέον στα διπλά με τον 1ο γύρο να ξεκινάει την Τρίτη. 

Τα άλλα δύο παιχνίδια με ελληνική συμμετοχή, αυτό του Άγγελου Αυγέρη με τον προερχόμενο από τα προκριματικά Ιταλό Ντιέγκο Σαμπατίνι, αλλά κι εκείνο το Νίκου Χατζηαβραάμ με τον Αυστριακό Σιμόν Ρίτερ αναβλήθηκαν λόγω βροχής  και θα διεξαχθούν την Τρίτη.

The post Κόσοβο: Βροχερή πρεμιέρα με 4 ελληνικές νίκες appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα