Τελικός στη Βασιλεία για τον φανταστικό Φέντερερ! – VIDEO

Ένας απολαυστικός Ρότζερ Φέντερερ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Στέφανο Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον 15ο(!) τελικό του στο Swiss Indoors!

Στο πέρασμα τόσων πολλών ετών, έχει γίνει πλέον το προσωπικό του κορτ!

Έτσι αισθάνεται στο Swiss Indoors της Βασιλείας ο Ρότζερ Φέντερερ και σε ακόμα μια διοργάνωση της πατρίδας του φτάνει, τουλάχιστον, μέχρι τον τελικό προσβλέποντας στο δέκατο τρόπαιο του εκεί!

Όλα αυτά μετά από ακόμα

μία αψεγάδιαστη παράσταση επιθετικού τένις που δεν άφησε παρά ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στον Στέφανο Τσιτσιπά που υπέκυψε με το τιμητικό 6-4, 6-4.

Τρομερή εμφάνιση από τον 38χρονο Ελβετό που δείχνει, στο φινάλε τη σεζόν, την πολύ καλή διαχείριση δυνάμεων που έχει κάνει μιας και μοιάζει τρομερά φρέσκος, κάτι που δεν αποκλείει τη συμμετοχή του τελικά και στο Masters του Παρισιού που ακολουθεί!

15ος αισίως τελικός για τον ανυπέρβλητο Ελβετό στη Βασιλεία όπου θα είναι φυσικά το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα σε έναν άλλο τενίστα της NextGen, τον Άλεξ Ντε Μινόρ.

Πραγματικά, ο “Βασιλιάς” έπιασε τον Τσιτσιπά από τον “λαιμό” και δεν τον άφησε να πάρει ανάσα σε όλο το ματς.

Με τρομερό κρεσέντο στο σερβίς του και εκπληκτική δουλειά στις επιστροφές, κάθε σχεδόν service game του Έλληνα τενίστα έφτανε σε οριακό σημείο ενώ αντίθετα ο Φεντ “καθάρισε” τη συντριπτική πλειονότητα των δικών του games πολύ γρήγορα.

Συνεπεία αυτού, ο Στέφανος δεν κατάφερε να βρει ουσιαστικά ρυθμό σε κανένα σημείο του ματς και, δίχως να είναι κακός, δεν κατάφερε σε αυτές τις συνθήκες να απειλήσει ουσιαστικά τον Ρότζερ.

Από την αρχή έδειξε τις άγριες προθέσεις του ο πολύ φρέσκος Φέντερερ δημιουργώντας το ένα break point μετά το άλλο.

Πέντε συνολικά ευκαιρίες δημιούργησε τις οποίες και έσωζε με μεγάλη ψυχή ο Τσιτσιπάς αλλά ο Φέντερερ έκανε τελικά το break που του έδωσε στη συνέχεια το πρώτο σετ μιας και ο Στεφ δεν βρήκε την παραμικρή λύση στο κρεσέντο σερβίς του “Βασιλιά”.

Δυστυχώς για τον Τσιτσιπά, το δεύτερο σετ ξεκίνησε πολύ άσχημα δεχόμενος με τη μία break.

Ενώ έπαιξε γενικά καλύτερο τένις στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, και πάλι στα σερβίς του Φέντερερ δεν υπήρξαν λύσεις.

Μόνο στο τελευταίο game του ματς ήρθε αναπάντεχα η πρώτη και τελευταία break back ευκαιρία του Έλληνα τενίστα αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Ο Φέντερερ, απόλυτα καθαρά και δίκαια, προκρίθηκε στον τελικό και ο Τσιτσιπάς κρατά ακόμα ένα εποικοδομητικό και καλό φετινό τουρνουά πηγαίνοντας πλέον για το καλύτερο δυνατό φίνις σε Παρίσι και Λονδίνο όπου θα παίξει δίχως άγχος σε μια ήδη εξαιρετική σεζόν.

SWISS INDOORS BASEL DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Τελικός στη Βασιλεία για τον φανταστικό Φέντερερ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα