Τσιτσιπάς: “Άργησα πολύ να μπω στο παιχνίδι” (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε αρκετά απογοητευμένος στη συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά την ήττα από τον 19χρονο Δανό Χόλγκερ Ρουν, με τον Έλληνα τενίστα να κάνει τη δική του αποτίμηση όχι μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και για τη γενικότερη εικόνα του στο φετινό Roland Garros

Ο Νο4 του κόσμου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το παιχνίδι του Δανού, ωστόσο από την άλλη τόνισε ότι έδωσε

στον αντίπαλό του περισσότερα πράγματα απ’ όσο θα έπρεπε. Ο Τσιτσιπάς έκανε λόγο για τις επιστροφές του, αλλά και για το γεγονός ότι μπήκε στο παιχνίδι πολύ αργά κρατώντας τα τελευταία 3 games εκεί όπου πίεσε (ίσως για πρώτη και μοναδική φορά στο παιχνίδι) τον Ρουν. 

“Έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, αλλά κι εγώ από την πλευρά μου έκανα κακή διαχείριση. Έχασα πολλές επιστροφές, έδινα πολύ εύκολους πόντους χωρίς να δώσω την ευκαιρία στον εαυτό μου να γίνω πιο ανταγωνιστικός.”, είπε. 

“Ήταν ένας από αυτούς τους αγώνες που έχω την αίσθηση ότι αν παίζαμε ξανά όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά.”

Σε ερώτηση αν υπήρχε κανένα σωματικό πρόβλημα πριν από το παιχνίδι ο Τσιτσιπάς ήταν κατηγορηματικός: “Όχι, σωματικά ένιωθα τέλεια. Ξύπνησα καλά. Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες δυσκολεύτηκα πολύ να βρω το ρυθμό μου. Ήμουν αρκετά νευρικός στο court και απογοητευόμουν εύκολα.”

“Από την άλλη ήξερα ότι θα είναι κάπως έτσι από τη στιγμή που υπήρξαν κάποιες αλλαγές στον εξοπλισμό μου, αλλά φυσικά δεν θέλω να ρίξω την ευθύνη σε αυτό, γιατί ήταν κάτι που επέλεξα εγώ ο ίδιος για την προσωπική μου βελτίωση.”

“Στο τέλος το τένις μου πήγε σε μια άλλη διάσταση κάτι που μπορούσατε να δείτε στα τελευταία games εκεί που πίεσα το service του. Αυτή η αλλαγή ήταν η μέρα με τη νύχτα. Δεν ήμουν αρκετά συγκεντρωμένος για να κάνω πιο νωρίς αυτές τις αλλαγές στο παιχνίδι μου κι όταν τις έκανα ήταν πλέον αργά.”

Για το αν τον επηρέασε το γεγονός ότι ήταν το μεγάλο φαβορί, από το ταμπλό του, για να φτάσει στον τελικό βάσει της κλήρωσης, ο Τσιτσιπάς τόνισε: “Όχι καθόλου. Δεν με νοιάζουν οι κληρώσεις, δεν ξέρω ποιοι θα είναι οι επόμενοι αντίπαλοι.”

“Αυτό που γνωρίζω είναι περίπου την πρόοδο και τον τρόπο και τα πράγματα που πρέπει να κάνω για να βρεθώ στη θέση που βρέθηκα πέρσι. Σίγουρα δεν είναι κάτι τόσο εύκολο, αλλά το έχω βιώσει και στο παρελθόν και ξέρω τι χρειάζεται για να έχει μεγάλες πιθανότητες για να βρεθείς επιστρέψεις σε έναν τελικό.”

“Γνώριζα ότι θα αντιμετωπίσω δύσκολους αντιπάλους που ξέρουν καλά τη χωμάτινη επιφάνεια, αλλά γενικά σωματικά και πνευματικά ένιωθα καλά. Είχα κάποια προβλήματα στην προπόνηση που μου έφεραν πάλι απογοήτευση και με δυσκόλεψαν στο να κατανοήσω κάποια πράγματα.”

“Ίσως δεν έπρεπε να γίνουν αλλαγές στον εξοπλισμό μου, από τη στιγμή που τα είχα πάει πολύ καλά εδώ πέρσι, αλλά δεν μετανιώνω. Ελπίζω να με βοηθήσει έτσι ώστε να είμαι εκεί που θέλω τις επόμενες εβδομάδες για να κερδίσω όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται.”

Στη συνέχεια υπήρξε ερώτηση όσον αφορά τις αλλαγές που έκανε στον εξοπλισμό ο Τσιτσιπάς, προκειμένου να γίνει πιο αναλυτικός, ωστόσο ο Έλληνας τενίστας δεν θέλησε να απαντήσει και να πει περισσότερα. 

Ο 23χρονος αναφέρθηκε και στον αντίπαλό του μιλώντας με τα καλύτερα λόγια: “Είναι νέος και παίζει με πολύ συναίσθημα. Παίζει φανταστικά και του άξιζε η νίκη γιατί έπαιξε καλύτερα από μένα και διαχειρίστηκε εξαιρετικά τις κρίσιμες στιγμές.”

“Όμως είμαι σίγουρος ότι μπορώ να παίξω καλύτερα απέναντί του. Σήμερα δεν έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία να βγάλω στο court τον καλύτερό μου εαυτό.”

“Είχε πολλή διάθεση να παίξει τένις, δεν είχε κανένα λόγο να μην κερδίσει το ματς. Έδειξε τις δυνατότητές του στο χώμα, όμως του έδωσα πολλά περισσότερα “δώρα” απ’ όσο θα έπρεπε. Οι επιστροφές μου δεν τον πίεσαν καθόλου μέχρι το 3ο set. Για να πω την αλήθεια δεν ξέρω καν τον τρόπο που κέρδισα το set.”

“Του έδωσα τη δυνατότητα να έχει τον έλεγχο στα ράλι, δεν πίεζα το service του, που δεν πιστεύω ότι είναι και από τα πιο δυνατά στο Tour. Όπως ανέφερα άργησα πολύ να αλλάξω τον τρόπο διαχείρισης του αγώνα.”

Με μια μικρή αλλαγή που έκανα (δεν χρειάζεται να πω τι) έκανα break με love. Ένιωσα να μεγαλώνει η αυτοπεποίθησή μου σε αυτό το σημείο. Αυτή ήταν η αίσθηση που είχα.”

Για το πως αισθάνεται που οι νεαροί παίκτες όπως ο Αλκαράθ και ο Ρουν καταφέρνουν να τον κερδίζουν ο Τσιτσιπάς ανέφερε: “Θα γινόταν κάποια στιγμή αυτό. Συμβαίνει με όλους, σωστά; Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί. Ξέρω το τένις μου, ξέρω το παιχνίδι μου. Αυτά τα παιδιά θέλουν πολύ να με κερδίσουν, γιατί κυνηγούν την κορυφή.”

“Ωστόσο κι εγώ κυνηγάω την κορυφή, απλά είμαι σε καλύτερη θέση από αυτούς. Είμαι κι εγώ διψασμένος για να τους κερδίσω και τώρα που με κέρδισαν θέλω να πάρω τη ρεβάνς. 

Όσο για την επόμενη ημέρα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την grass-season που ακολουθεί, αλλά και το ότι θα χρειαστεί να δουλέψει ακόμα περισσότερο. 

“Το πλάνο από εδώ και πέρα είναι να παίξω όσο περισσότερα παιχνίδια μπορώ πριν από το Wimbledon. Πέρσι είχα πάει απευθείας από εδώ στο Wimbledon παίζοντας εκεί τον πρώτο μου αγώνα στο γρασίδι, κάτι που δεν ήταν και ό,τι καλύτερο.”

Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω καλά στο γρασίδι. Μπορεί στην επαγγελματική μου καριέρα να μην είχε καλά αποτελέσματα, αλλά είχα στα juniors. Αυτό δεν σημαίνει κάτι, αλλά μπορώ να πω ότι το παιχνίδι μου ταιριάζει σε αυτή την επιφάνεια και μπορεί να μου δώσει την ευκαιρία να παίξω καλό τένις και να μαζέψω πολλούς βαθμούς.”

“Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να δουλέψω πολύ σκληρά και να έχω στο μυαλό να κάνω τα πράγματα που πραγματικά λειτουργούν θετικά για μένα. Να μην περιμένω να μου δώσει ο άλλος τον αγώνα, αλλά να τον πάρω μόνος μου. Αυτό νομίζω ότι έγινε και σήμερα”



The post Τσιτσιπάς: “Άργησα πολύ να μπω στο παιχνίδι” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα