Εκλογές την άνοιξη προβλέπουν αναλυτές για τον Καναδά

Απέρριψαν τον προϋπολογισμό της Συντηρητικής κυβέρνησης μειοψηφίας γιά το 2011-2012 όλοι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στο Καναδικό Κοινοβούλιο. Μέσα σε λίγα λεπτά από την κατάθεση του προϋπολογισμού από τον υπουργό οικονομικών Τζιμ Φλάερτι --που περιλάμβανε μεταξύ άλλων περικοπές φόρων γιά δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξη-- ο αρχηγός των Φιλελευθέρων Μάικλ Ιγκνάτιεφ, ο αρχηγός του Μπλοκ Κεμπεκουά, Ζιλ Ντουσέπ και εκείνος του Νεοδημοκρατικού Κόμματος Τζακ Λέιτον δήλωσαν πως ο νέος προϋπολογισμός
δεν περιέχει αρκετά στοιχεία γιά να τον αποδεχτούν.

Ο Ιγκνάτιεφ, ο οποίος ζητούσε ματαίωση της περικοπής φόρων στις επιχειρήσεις, σημείωσε επίσης ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό διότι δεν στηρίζει πολιτική προσιτής κατοικίας καθώς και φροντίδα γιά τα παιδιά.

Ο Ντουσέπ επισήμανε πως θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, γιατί δεν ικανοποιεί το αίτημά του να δοθούν 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κεμπέκ σε αντιστάθμισμα της εξίσωσης των φόρων.

Ο Τζακ Λέιτον, που αναμενόταν να στηρίξει τον προϋπολογισμό, καθώς είδε προτάσεις του για την οικολογική ενέργεια και γιά την τρίτη ηλικία να πραγματοποιούνται, είπε πως από τον προϋπολογισμό φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ συνεχίζει τον μονόλογό του και δεν λαμβάνει υπόψη του τα άλλα κόμματα για να συνεργαστούν προς την ανακούφιση των φτωχών πολιτών.

Είναι φανερό πως αν το Νεοδημοκρατικό Κόμμα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές αυτή την άνοιξη.

Από την πλευρά του ο υπουργός οικονομικών Τζιμ Φλάερτι κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως έσπευσε να καταδικάσει τον προϋπολογισμό χωρίς να τον διαβάσει σε βάθος.
Keywords
Τυχαία Θέματα