Ο Μπασάρ αλ-Ασαντ έχει "χάσει τη νομιμότητά του"

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ έχει "χάσει τη νομιμότητά του" επειδή διέταξε τον στρατό να πυροβολήσει εναντίον του λαού του, και "θα πρέπει να φύγει", δήλωσε στο Παρίσι ο σημαίνων αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Νομίζω ότι έχει χάσει τη νομιμότητά του. Διέταξε το στρατό του να πυροβολήσει το λαό του. Ναι, νομίζω ότι θα πρέπει να φύγει", τόνισε.

Για να ασκηθεί πίεση στο συριακό καθεστώς, ο Μακέιν τάσσεται υπέρ όλων των "μη στρατιωτικών" δράσεων, όπως η επιβολή κυρώσεων του ΟΗΕ.

"Δεν βλέπω πώς στρατιωτικά μπορούμε να έχουμε αντίκτυπο εκεί", παραδέχθηκε ο πρώην υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο, ένθερμος υποστηρικτής της διεθνούς επέμβασης στη Λιβύη.

"Στη Λιβύη, τουλάχιστον έχουμε μια στρατιωτική δύναμη που μάχεται τον Καντάφι. Δεν το έχουμε αυτό στη Συρία. Δεν έχουμε μία ομάδα, έστω και σε εμβρυϊκή μορφή που θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε από αέρος ή από την ξηρά. Και λυπάμαι που το λέω αυτό διότι ο λαός της Συρίας είναι θύμα τρομερών ωμοτήτων", σημείωσε.

Από την αρχή του κινήματος της 15ης Μαρτίου, τουλάχιστον 453 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα