Ο Χριστόφιας δεν είχε συνάντηση με την Πωλίνα Λάμψα

Ο πρόεδρος Χριστόφιας "ποτέ δεν είχε συνάντηση ούτε και συνομιλία με την κυρία Πωλίνα Λάμψα", ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο αμερικανικού εγγράφου που διέρρευσε, μέσω των Wikileaks, στην "Καθημερινή" και στο οποίο φέρεται η σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού να κάνει λόγο για προβλήματα στις σχέσεις του Κυπρίου Προέδρου με τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.

Ερωτηθείς αν κρύβεται κάποια σκοπιμότητα πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα,
ο κ. Στεφάνου είπε ότι «δεν μπορώ να ξέρω αν υπήρχε ή όχι σκοπιμότητα, μπορεί και να υπήρχε, αλλά το σημαντικό είναι ότι το συγκεκριμένο θέμα, που δεν είναι θέμα, είναι αποκύημα φαντασίας».
Κατηγορηματικά διαψεύδει η Π. Λάμψα όσα της αποδίδονται
Διαψεύδει "κατηγορηματικά" η Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ Πωλίνα Λάμψα όσα της αποδίδονται στο "τηλεγράφημα" της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα που δημοσίευσε η εφημερίδα "Καθημερινή" και προέρχεται από τις "διαρροές" μέσω του ιστότοπου Wikileaks.

"Τα όσα αναφέρονται αποτελούν αποκύημα νοσηρής φαντασίας και εξυπηρετούν την ατζέντα όσων τα έγραψαν", τονίζει η κ. Λάμψα στη σχετική δήλωσή της και σημειώνει πως "το ΠΑΣΟΚ, είναι απολύτως αντίθετο με πρακτικές 'μυστικής διπλωματίας'".

Υπογραμμίζει δε ότι "όλες οι επαφές και δραστηριότητες του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ γίνονται πάντα σε θεσμικό πλαίσιο και στη βάση των αρμοδιοτήτων του".

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες διαψεύσεις έγιναν και από αξιωματούχους στη Λευκωσία, καθώς η κ. Λάμψα εφέρετο να αναφέρεται σε προβληματικές σχέσεις μεταξύ του Κυπρίου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια με του επί των Εξωτερικών υπουργού του Μάρκου Κυπριανού.
Keywords
Τυχαία Θέματα