Ο Βενιζέλος στη γραμμή της...απομόνωσης!

Τη μετεκλογική του τακτική φανέρωσε εμμέσως χθες ο Βαγγέλης Βενιζέλος στη συνάντησή του με τους κοινωνικούς φορείς αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο - όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν θα γίνει τσόντα κανενός».Η τακτική αυτή δεν είναι άλλη από την άσκηση πιέσεων προς τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις για την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων
που αφορούν την πορεία της χώρας.

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγήθηκαν όσοι συμμετείχαν στην χθεσινή σύσκεψη - πλην του ΣΕΒ που έστειλε υπόμνημα - στην Ιπποκράτους, ακούγοντας τον Βαγγέλη Βενιζέλο να αντιδρά έντονα στα σχόλια του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνου Βασιλόπουλου (ανήκει πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ) για το επαχθές χρέος συνοδευόμενα με αιχμές και για το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων. Ανεβάζοντας τους τόνους φέρεται να είπε ότι "δεν έχει καταλάβει κανείς τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης, καθώς οι συζητήσεις για εκλογές τον Απρίλιο ουσιαστικά σκλήρυναν τη στάση της τρόικας η οποία ζητούσε να περάσουν όλα τα μέτρα πριν από αυτές".

ΤΙ ΕΙΠΑΝ. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ έθεσαν το ζήτημα της κατάργησης της Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας υπό την έννοια ότι αυτή προκάλεσε απώλειες σε πολλές επιχειρήσεις που στηρίζονταν στον κοινωνικό τουρισμό. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης σημείωσε ότι δημιουργείται επιπλέον κλίμα αγωνίας από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φορολογηθεί το 1% του τζίρου των επιχειρήσεων ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ζήτησε να επανέλθουν οι κατώτεροι μισθοί στα επίπεδα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν πήγε στο χθεσινό ραντεβού του ΠΑΣΟΚ με τους κοινωνικούς φορείς και προτίμησε να στείλει υπόμνημα με τις προτάσεις του. Η απουσία του Δημήτρη Δασκαλόπουλου δεν είναι άσχετη με την ένταση που έχει προκληθεί στις σχέσεις ΣΕΒ - ΠΑΣΟΚ μετά την παραδοχή του προέδρου των βιομηχάνων ότι ο ίδιος ήταν πίσω από τους "κύκλους" που "διέρρευσαν" πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος ευθύνεται για τη μείωση του κατώτατου μισθού και τις εξελίξεις στο θέμα της μετενέργειας.

Β.Κεχαγιά / ΝΕΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα