Παρουσίαση μελετών για την υδροδότηση της Μεσσαπίας

Μελέτη για την υδροδότηση της Μεσσαπίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ Υλίκης και Ψαχνών παρουσίασε η ΕΥΔΑΠ σε ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων των περιοχών που πραγματοποιήθηκε υπό την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

Η πρόταση της ΕΥΔΑΠ υλοποιείται εντός τριών χρόνων και στο έργο εντάσσεται
και η κατασκευή σύγχρονης κεντρικής μονάδας επεξεργασίας νερού η οποία θα εξασφαλίζει την απαιτούμενη ποιότητα πόσιμου νερού. Στα πλεονεκτήματα του έργου περιλαμβάνονται η αξιοποίηση υποδομών που ήδη υπάρχουν και η επάρκεια σε νερό για την κάλυψη των αναγκών και σε βάθος χρόνου, όπως τονίστηκε από πλευράς ΕΥΔΑΠ. Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε επίσης από το Δήμαρχο Μεσσαπίων μελέτη για την άμεση υδροδότηση του Δήμου.

Ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση των έργων τόσο της πρότασης της ΕΥΔΑΠ όσο και του Δήμου Μεσσαπίων ανέρχεται σε περίπου 18 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα διατεθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου οι εκπρόσωποι των περιοχών που αφορούν τα έργα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και συμφώνησαν στην προώθηση του συνόλου των προτεινόμενων έργων, τα οποία θεωρούν ότι αποτελούν ριζική αντιμετώπιση του υδροδοτικού προβλήματος τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ζήτησε την άμεση συνεργασία των τοπικών φορέων προκειμένου να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η υλοποίησή τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Ανδρέας Ανδρεαδάκης και η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη.

Επίσης, συμμετείχαν οι βουλευτές Εύβοιας, Κατερίνα Σηφουνάκη - Περλεπέ, Ουρανία Παπανδρέου- Παπαδάκη, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Σίμος Κεδίκογλου, Συμεών Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, Πόπη Γερακούδη, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Θεμιστοκλής Λέκκας, οι Γενικοί Διευθυντές της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Πάσιος και Στέφανος Γεωργιάδης και οι Δήμαρχοι Μεσσαπίων, Γιάννης Μπουροδήμος, Χαλκιδαίων, Αθανάσιος Ζεμπίλης και Τανάγρας, Βαγγέλης Γεωργίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα