«Πυρ Ομαδόν» κατα της ΠΝΟ

«Πυρ ομαδόν» δέχεται από χθες η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, από φορείς της αγοράς με αφορμή την απόφασή της να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι φορείς καταγγέλλουν ότι με τη στάση της η ΠΝΟ "βυθίζει" την ελληνική οικονομία που ήδη βρίσκεται σε κρίση.
Τα πλοία από χθες στις έξι το πρωί παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, και στην ΠΝΟ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν
τα αιτήματά τους. Βασικότερο όλων να παραμείνουν οι υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα επίπεδα που ήταν μέχρι σήμερα και όχι να υποβαθμιστούν εκ νέου.

Η απόφαση της ΠΝΟ όμως έχει επιφέρει την αντίδραση των παραγωγικών τάξεων, οι οποίοι φοβούνται τα χειρότερα για την οικονομία της χώρας, αφού με την απεργία αποκόπτεται η νησιωτική από την ηπειρωτική χώρα.

Έκκληση να μη δέσουν τα πλοία στα λιμάνια έκανε νωρίς, χθες, το πρωί ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ζητώντας από όλους τους φορείς της Ελληνικής Ναυτιλίας να συμβάλουν για τη διασφάλιση της μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων από την νησιωτική Ελλάδα στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Ηδη, την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης, ζητά ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, για τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ, καθώς παραγωγοί του νησιού προειδοποίησαν πως εάν συνεχιστούν επί μακρόν οι κινητοποιήσεις θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Οι επιχειρήσεις και οι εξαγωγές δεν μπορεί να είναι όμηροι των κινητοποιήσεων, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Δημήτρης Μαθιός.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πλήττουν δραματικά και τις εισαγωγές και εξαγωγές των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών που διακινούνται από και προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, σημειώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος.

Η απεργία των ναυτικών που δουλεύουν στα ρυμουλκά θα δημιουργήσει προβλήματα και στα εμπορικά πλοία που έρχονται στην Ελλάδα, αλλά και στην κρουαζιέρα σημειώνει η Διεθνής Ναυτική Ένωση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών, να πράξουν τα δέοντα προκειμένου να αναστραφεί η αρνητική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
"Λίγα πράγματα μπορεί να περιμένουμε από τη θάλασσα, από τη στιγμή που έχουμε παραδώσει την πρωτοκαθεδρία στην ΠΝΟ", σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Το ΚΚΕ διά μέσω του «ΠΑΜΕ», επιμένει να κρατά κλειστά τα λιμάνια, αφήνοντας τα προϊόντα των παραγωγών των νησιών και ιδιαίτερα της Κρήτης να σαπίζουν μέσα στα φορτηγά. Οδηγεί στην απόγνωση τους αγρότες, δημιουργώντας ζημιές άνω των 15 εκατ. ευρώ καθημερινά, για να εξυπηρετήσει τους εκλογικούς τακτικισμούς του. Η ανευθυνότητά του ξεπερνά κάθε όριο λογικής», σημειώνει ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι: "Και μόνο το γεγονός ότι στο ΚΚΕ κα
Keywords
Τυχαία Θέματα