Γιλντιρίμ: «H ΤΔΒΚ είναι ο προστάτης του τουρκικού κόσμου σε Αν.Μεσόγειο»

Ξεκίνησε σήμερα στην κατεχόμενη Λευκωσία το συνέδριομε τίτλο  «Η θέση και η σημασία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στον Τουρκικό Κόσμο Ενσωμάτωσης» που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Ahmet Yesevi.

Ένας από τους βασικούς ομιλητές είναι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΑΚΡ και πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος τόνισε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του ψευδοκράτους .

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας δεν θα εγκαταλείψει ποτέ

την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Βόρειας Κύπρου όποιες και αν είναι οι συνθήκε. Και ας το μάθει έτσι ο εχθρός» είπε. Τονίζοντας τα επιτεύγματα της Τουρκίας στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών (TDT), ο Γιλντιρίμ είπε πως ο οργανισμός λειτουργεί αποτελεσματικά σε μια περιοχή 4,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων.

« Η ΤΔΒΚ είναι μεταξύ των μελών μας ως παρατηρητής παρατηρητών» είπε προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε αποφασιστική βούληση να συμμετάσχει η «ΤΔΒΚ» στην TDT. 

Δηλώνοντας ότι η νίκη στο Καραμπάχ είναι μια σημαντική καμπή για όλα τα τουρκικά κράτη, ο Γιλντιρίμ είπε, "Η νίκη των 44 ημερών στο Καραμπάχ έχει μεγάλη σημασία για όλα τα τουρκικά κράτη. Μετά από αυτή τη νίκη, οι Τούρκοι που ζουν στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ασία ήρθαν στην Τουρκία 

Τόνισε ότι η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», με τη γεωστρατηγική της θέση, είναι ο προστάτης και αδάμαστος θεματοφύλακας των δικαιωμάτων του Τουρκικού Κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τούρκος αντιπρόεδρος: «Μεγάλη καταστροφή στη Γαλάζια Πατρίδα μας, τη γειτονική μας Λιβύη»

Στην καταστροφή που συντελείται στη Λιβύη από τις μεγάλες πλημμύρες που προκαλεί ο τυφώνας Ντάνιελ αναφέρθηκε και ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ, κατά την επίσκεψή του στο ψευδοκράτος, συμπεριλαμβάνοντας τη Λιβύη στη λεγόμενη ‘Γαλάζια πατρίδα’ της Τουρκίας. 

«Χθες έγινε μια μεγάλη καταστροφή από πλημμύρες στη Γαλάζια Πατρίδα μας, τη γειτονική μας Λιβύη

Λάβαμε αμέσως κάθε είδους μέτρα για να δείξουμε ότι είμαστε δίπλα στον αδελφό λαό της Λιβύης και λήφθηκαν όλα τα μέτρα για να στείλουμε εκεί τα αεροσκάφη μας για βοήθεια. 

Ως χώρα που βιώνει καταστροφές, στεκόμαστε στο πλευρό των φιλικών και αδελφικών χωρών μας, παρέχουμε κάθε είδους υποστήριξη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Ο αιώνας της Τουρκίας είναι και της ‘ΤΔΒΚ’

Όσον αφορά τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, ο Γιλμάζ σημείωσε ότι «η αύξηση της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης των Τουρκοκυπρίων με τον Τουρκικό κόσμο είναι ένα θέμα που εκτιμούμε πολύ.

Υπογράψαμε Μνημόνιο Κατανόησης για το έργο καλωδίων διπλής γραμμής που θα μεταφέρει ενέργεια από την Τουρκία στην ΤΔΒΚ και αντίστροφα.

Όλα αυτά τα έργα αποτελούν ένδειξη της φιλίας και της εγγύτητας της Τουρκίας με την ΤΔΒΚ. Η μοίρα μας είναι μία, η Ιστορία μας είναι μία.

Κανείς δεν έχει τη δύναμη να βλάψει αυτή τη σχέση. 

Ο αιώνας της Τουρκίας είναι επίσης ο αιώνας της ΤΔΒΚ». 

Keywords
Τυχαία Θέματα