Κατήγγειλε στην αστυνομία το σκάνδαλο με τους μοναχούς ο Μητροπολίτης Ταμασού

Τη διάπραξη οικονομικών αδικημάτων διερευνά η Αστυνομία κατόπιν καταγγελίας της Μητρόπολης Ταμασού.

«Η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που υπέβαλε νωρίτερα την Παρασκευή η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση υπόθεσης που αφορά στη διάπραξη οικονομικής φύσης αδικημάτων, τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία, φέρονται να διαπράχθηκαν από πρόσωπα που σχετίζονται με συγκεκριμένο Μοναστήρι, στην επαρχία Λευκωσίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται

ότι την παραπομπή των δύο κληρικών που εμπλέκονται στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, ενώπιον του Εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, μετά από πολύωρη έκτακτη συνεδρία της την Παρασκευή.

«Αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα ή προβλήματα που εμπλέκονται στον Ποινικό Κώδικα, ενδεχομένως κάποια στιγμή, μετά και το Συνοδικό Δικαστήριο, να εμπλακεί και η Αστυνομία», σημείωσε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Γεώργιος Χριστοδούλου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο οικείος Μητροπολίτης να έχει διαπιστώσει τη διάπραξη οικονομικών αδικημάτων τα οποία χρήζουν διερεύνησης από την Αστυνομία, ζήτησε να «μην προκαταλαμβάνουμε την κρίση του οικείου Μητροπολίτη ή της ποινικής δεοντολογίας, υπό την έννοια ότι λειτουργούν εκ παραλλήλου». Ακόμη, σημείωσε ότι «έκαστος θα ενεργήσει εφ’ ω ετάχθη, είτε κληρικός είτε εκ μέρους της νομικής δεοντολογίας.»

Διαβάστε επίσης:

Μονή Αββακούμ: «Ζήλευαν όσα έκανε ο πατέρας Νεκτάριος- Βίωσα θαύματα»

Παραπέμπονται σε Συνοδικό Δικαστήριο οι δύο μοναχοί- Παραμένουν «άφαντοι»

Επενέρχονται οι δύο μοναχοί:« Άλλος Αρχιμανδρίτης εμπλέκεται σε ροζ σκάνδαλα»

Keywords
Τυχαία Θέματα