Διαφωνία NCAA με ΝΒΑ

03:48 5/4/2012 - Πηγή: OnSports

Διαφορετικές ημερομηνίες έχουν ορίσει αναφορικά με τις δηλώσεις συμμετοχής στο φετινό ντραφτ το NCAA και το ΝΒΑ, οπότε δημιουργείται σύγχυση στους ενδιαφερόμενους.

Συγκεκριμένα, το NCAA έχει ορίσει την 10η Απριλίου σαν τελική ημερομηνία δηλώσεων αποχώρησης από το κολεγιακό πρωτάθλημα. Από την πλευρά του, το ΝΒΑ δέχεται αιτήσεις μέχρι τις

29 Απριλίου και αποχωρήσεις μέχρι τις 18 Ιουνίου, δύο ολόκληρους μήνες μετά το NCAA!

Προφανώς οι παίκτες που θέλουν να πάρουν μέρος στο ντραφτ του 2012 θα υπακούσουν στην 10η Απριλίου, αλλά όσοι αλλάξουν γνώμη θα βρεθούν στο... κενό. Μάλιστα μερικοί αθλητές έχουν ήδη αποκαλύψει πως θα αγνοήσουν την προθεσμία της 10ης Απριλίου, αφού θεωρούν πως δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να πάρουν την κατάλληλη απόφαση.

Γενικά, άλλωστε, τα κολεγιόπαιδα είναι πιεσμένα στην σύγχρονη εποχή του ΝΒΑ, καθώς πρέπει να αποφασίσουν πολύ γρήγορα, αν θα συνεχίσουν στον «μαγικό» κόσμο ή όχι. Πρόσφατα, ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, τάχθηκε υπέρ της προσθήκης δεύτερης σεζόν σε όλες τις κολεγιακές καριέρες, αλλά ο ισχυρισμός του παράμεινε σε επίπεδο δήλωσης.

«Θεωρώ πως οι προθεσμίες δυσκολεύουν τους παίκτες, δεν τους διευκολύνουν. Θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Ίσως το NCAA έπρεπε να μιλήσει περισσότερο με τους παίκτες του, παρά να επιβάλει προθεσμίες» δήλωσε αναφορικά με την στάση του NCAA o Στερν.

Πάντως, το ίδιο το NCAA θεωρεί την 10η Απριλίου σωστή ημερομηνία, ώστε οι προπονητές των πανεπιστημίων να έχουν τον απαραίτητο χρόνο περί δημιουργίας των νέων ρόστερ τους. Μέχρι πέρσι επέτρεπε στους παίκτες να πάρουν την αντίστοιχη απόφαση μέχρι τα μέσα Μαΐου, αλλά φέτος άλλαξε εντελώς στάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα