Φουντούλης: «Ζούμε για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς»

10:06 9/1/2012 - Πηγή: OnSports

Ο διεθνής περιφερειακός Γιάννης Φουντούλης βρίσκεται στο νησί του, την Χίο με την αποστολή της Εθνικής για τη διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά «Σαμαρτζίδης Καπ».

Λίγες ώρες πριν το ματς της Εθνικής Ελλάδας με την αντίστοιχη του Μαυροβουνίου (19:30), ο Γιάννης Φουντούλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «SentraFm» για το τουρνουά Σαμαρτζίδης Καπ, τον προπονητή του Ντράγκαν Άντριτς και δεν παρέλειψε να κάνει τις προβλέψεις του για το Ευρωπαϊκό.

Ο Γιάννης Φουντούλης

αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδας από το 2005, λίγο μετά το Παγκόσμιο του Μόντρεαλ και φέτος, κάνει ίσως την καλύτερη του χρονιά. Η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι βέβαιη –ακόμα και αν δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι επιλογές του Άντριτς- και όπως δήλωσε ο διεθνής περιφερειακός, «Το φορτίο μετά τη μεγάλη ομάδα που κατέκτησε το χάλκινο το 2005 στο Παγκόσμιο και μία σειρά επιτυχιών, παραλάβαμε βαρύ φορτίο. Βρεθήκαμε από τις επιτυχίες στο… μηδέν και ξέραμε ότι έπρεπε να δουλέψουμε 110%, όλοι μαζί με όρεξη και πάθος για διάκριση. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γυρίσουμε πάλι στις πρώτες ομάδες των μεγάλων διοργανώσεων και να μην απουσιάζει από αυτές η Ελλάδα, όπως συμβαίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια που δεν συμμετείχαμε σε Παγκόσμιο».

Η εμπειρία που έζησε ο Γιάννης Φουντούλης στην Πάτρα και το γεμάτο κολυμβητήριο στο παιχνίδι απέναντι στην Ισπανία, του φάνηκε πρωτόγνωρη. «Με την Εθνική δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο και είναι ένα σημάδι ότι η Ομοσπονδία πρέπει να μεταφέρει τα παιχνίδια στην επαρχία. Από τη στιγμή που Γιαννουρής είχε αναλάβει τη διοργάνωση γνωρίζει ότι θα έχει ζεστή ατμόσφαιρα, αφού είναι μετρ του είδους. Μοίραζαν στην Πάτρα προσκλήσεις 15 μέρες πριν, ο κόσμος το γνώριζε και δημιούργησε εκπληκτική ατμόσφαιρα».

Όσον αφορά στο σημερινό παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, ο διεθνής περιφερειακός είπε: «Μο΄νο οφέλη μπορούμε να έχουμε απέναντι σε ομάδες όπως το Μαυροβούνιο, που είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Δεν ξέρω αν θα διεκδικήσουμε μεγάλα αποτελέσματα στο «Σαμαρτζίδης» αλλά είναι καλά τεστ ενόψει του Ευρωπαϊκού που η αλήθεια είναι πως στον Όμιλό μας δεν έχουμε τόσο δύσκολους αντιπάλους».

Για τον Ντράγκαν Άντριτς, ο Γιάννης Φουντούλης είπε: «Τον είχε προπονητή στην Χίο για πέντε χρόνια. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την Εθνική προσπάθησε να μας δώσει κίνητρα σε οτιδήποτε. Μας είπε ότι δεν γίνεται να μην συμμετέχει η Ελλάδα σε μεγάλες διοργανώσεις, ότι θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ αν θέλουμε και αν θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλοι αθλητές θα πρέπει να διακριθούμε με την Εθνική. Είναι γνωστό ότι η σέρβικη σχολή στηρίζει την άμυνα και ο Άντριτς μας πρότεινε από την πρώτη ημέρα να παίζουμε άμυνα και να διασκεδάζουμε με αυτόν τον τρόπο. Επίσης, μας βγάζει το 100% στην προπόνηση».

Κλείνοντας ο διεθνής πολίστας του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να μην κάνει μία πρόβλεψη για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα στο Αϊντχόφεν. «Είμαστε τυχεροί στην κλήρωση γιατί οι αντίπαλοι στον Όμιλο είναι σχετικά εύκολοι. Αν προκριθούμε

Keywords
Τυχαία Θέματα